Öter: Başka canlar tekerlekler arasında ezilmesin

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Şerif Öter, ?Kızıltepe´ye çevre yolu yapılıncaya kadar bu konu hep birinci gündemimiz olacaktır. Bu vesileyle bir kez daha yetkililere sesleniyor ve başka canlar tekerlekler arasında ezilmeden size yal

Gündem 18.02.2019 15:33:28 0
Öter: Başka canlar tekerlekler arasında ezilmesin

SELMAN GÜNEŞ

 Kızıltepe´nin içinden geçen ve Türkiye ile Irak´ı birbirine bağlayan kara yolu canlar almaya devam ediyor. Dün de Hatice Eliş ismindeki yaşlı bir kadın bir tırın tekerlekleri arasında ezilerek can ver. Kızıltepeliler duruma tepki gösteriyor. MTDF Başkanı Şerif Öter, ?Kızıltepe´ye çevre yolu yapılıncaya kadar bu konu hep birinci gündemimiz olacaktır. Bu vesileyle bir kez daha yetkililere sesleniyor ve başka canlar tekerlekler arasında ezilmeden size yalvarıyorum Allah rızası için biran önce bu Çevre yolunu yapınız.? dedi.

Öter sözlerini şöyle sürdürdü: Resimde gördüğünüz bir kadın cesedidir, Dün Pazar günü Kızıltepe Dedeman kavşağında bir tırın çarpması sonucu feci şekilde can verdi. Taşıdığım inanç ve insani değerler gereği görüntüyü paylaşmakta çok zorlandım. Ama taşıdığım toplumsal sorumluluk ağır bastı ve ilgililerin dikkatini çekmek amacıyla paylaşmaya karar verdim. Öncelikle Merhumenin yakınlarından ve sayfa takipçilerimden paylaşım için özür diliyorum. Hayatını kayıp eden bu kadın herhangi birimizin anası, teyzesi, halası, eşi, bacısı vs. olabilirdi. Bu gün olmadıysa Allah esirgesin yakında birimize sıra gelme ihtimali çok yüksek. Çünkü hemen her ay bir ve bazen daha fazla insanımız trafik kazalarına kurban veriliyor. Kızıltepe ilçemizin ortasından geçen tarihi ipek yolunda günde binlerce ağır tonajlı araç geçiyor. Çevre yolu ihtiyacı hayati bir zaruret haline gelmiş. Uzun süredir Mardin toplumsal dayanışma federasyonu olarak, Muhtarlarımız, duyarlı sivil toplum kuruluşlarımız ve ilçe halkımızla birlikte bu konuda ciddi girişimlerde bulunduk. En son geçen sene Çevre yolu yapılması için başlattığımız imza kampanyasına büyük ilgi gösterilmiş ve toplanan 92830 adet imza Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdik. Sivil toplum olarak konun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kızıltepe´ye çevre yolu yapılıncaya kadar bu konu hep birinci gündemimiz olacaktır. Bu vesileyle bir kez daha yetkililere sesleniyor ve başka canlar tekerlekler arasında ezilmeden size yalvarıyorum Allah rızası için biran önce bu çevre yolunu yapınız.?