https://twitter.com/Abdullah_Erin47

Öter'den nöbetçi eczane talebi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, tatil günlerinde nöbetçi eczanelerin önünde yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi için nöbetçi eczane sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

Gündem 19.07.2022 10:47:00 0
Öter

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ( MTDF ) genel başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı yazılı açıklama ile eczanelerde yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle nöbetçi eczane sayısının artırılması için ilgililere çağrıda bulunarak, " Birçok ilden büyük olan Kızıltepe ilçemize tatil günleri nöbetçi olan iki eczane ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kaldığı için hastalar zor durumda kalıyor, ilaç almaya giden hasta yakınları uzun süre sırada bekledikleri için mağduriyet yaşıyor dedi.

 

Kurban Bayramı tatilinde bu mağduriyetin arttığını ifade eden MTDF başkanı Öter, “Nöbetçi eczanede ilaç alabilmek için sırada bekleyen bazı vatandaşların haklı tepkisine şahit olduk. Hastanede, acilde bu kadar uzun süre beklemediklerini, yetkililerin bu soruna biran önce çözüm bulmalarını tatil günlerinde nöbetçi olan iki eczanenin yetersiz kaldığı için nöbetçi eczane sayısını dört'e çıkarılmasını talep ettiklerini bu talebin son derece haklı bir talep olduğunu ve acilen yerine getirilmesi gerekir.

Son iki gündür Kızıltepe de hava sıcaklığı 45-50 derecelere ulaştı. Hiç kimsenin hakkı yoktur hastaları ve yakınlarını saatlerce eczane içerisinde ve dışında kuyrukta bekletmeye. Eczacı Dostlarımızın kurumsal temsilcilerine rica ile çağrıda bulunuyoruz biran önce süratle bu sorunu lütfen çözün. Biz halkın demokratik kitle örgütleri olarak halkımız adına bu çağrıyı yapıyor ve mutlaka çözüm beklıyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” İfadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: ' nöbetçi eczane talebi