Oto tamircilerde kış bakımı mesaisi

Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamircilerinin yolunu tutuyor.

Gündem 5.11.2021 08:18:00 0
Oto tamircilerde kış bakımı mesaisi

Yaklaşan kış mevsimi öncesi araçlarda kış bakımı çalışmaları başladı. Kızıltepe Sanayi sitesinde de oto tamircilerde kış bakımı yoğunluğu yaşanılıyor. Uzmanlar da bakımı ihmal eden sürücüleri uyararak, bakımı yapılmayan araçların masrafları katladığını söyledi.

Kızıltepe Küçük Sanayi Sitesinde oto tamir ustası olan Fırat Bikiç,”Arızalanmayacak araba yoktur ama en azından tedbirimizi almak lazım. Kış geldiğinde lastiklerimizi kontrol etmeliyiz, ön düzenin kontrolünü yapmak gerek, motor bakımı, arabaya antifriz koymak gerek araba buz tutmasın diye. Yağı değiştirmek gerek. Aküyü ölçmek gerek. Arabanın ön tekerinden arka tekerine kadar bakmak gerek. kışın bizi yolda bırakmasın ve perişan etmesin. İnsanların geneli önce arızalansın sonra yapalım diyor. Bu da masrafı katlandırıyor. Ama önceden bu bakımı yapsalar masraf artmaz. Arabanın motoru buz tutunca bir araç için en az 7-8 bin lira gider.” dedi.

Bilinçli sürücüler de kış gelmeden oto tamircilerinin yolunu tutuyor.


Anahtar Kelimeler: tamircilerde bakımı mesaisi