Otobüs terminalinde denetimi

Vali Mahmut Demirtaş, İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen "Koronavirüs Salgını" konulu ek genelge kapsamında gerçekleşen denetimlere katıldı.

Sağlık 22.10.2020 08:54:41 0
Otobüs terminalinde denetimi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları üzerine, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının salgınla mücadelede gelinen aşamayı değerlendirmesi sonucu uygulamaya başlanan haftanın yedi günü yapılan denetimler kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali´nde denetim yapıldı.

Şehirler Arası Otobüs Terminalinde gerçekleşen denetimlere katılan Vali Mahmut Demirtaş, HES kodu ile birlikte maske, mesafe ve hijyen denetiminde bulundu.

Yola çıkmak üzere olan otobüslere de binerek yolculara ?İyi Yolculuklar? dileklerinde bulunan Vali Demirtaş, seyahat eden yolculara ve otobüs şoförlerine maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatarak salgınla mücadelede belirtilen kuralların öneminden bahsetti.

Otobüs firmalarının yazıhanelerini gezerek zorunlu olan HES kodu sorgulamasını ihmal etmemelerini isteyen Vali Demirtaş, otobüs firmalarının sahipleriyle bir süre sohbet edip iş durumunu sordu.

Denetimlere Vali Demirtaş´a Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Emniyet Müdür vekili Muhittin İlker Emir ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: Otobüs terminali denetimi