Otomotiv Sektörünün Öncüleri Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından kariyer etkinlikleri düzenlendi. Kariyer Etkinlikleri kapsamında Otomotiv Sektörünün Öncüleri öğrencilerle buluştular.

Gündem 20.12.2022 08:33:00 0
Otomotiv Sektörünün Öncüleri Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

 

Programda Beşer Otomotiv Satış Müdürü Cihan Uncu, İnsan Kaynakları Müdürü Buket Gürhayta ve Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yöneticisi Doğan Kumsar, öğrencilerle  mesleki tecrübelerini paylaştılar.
İki gün süreyle devam eden Kariyer Etkinlikleri programının açılış konuşması Mardin Artuklu Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Selim Gülmez tarafından yapıldı. 
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından farklı zamanlarda öğrencilere alanlarıyla ilgili mesleki bilgilendirmeler yapmak, tecrübe paylaşımları gerçekleştirmek ve ufuk açıcı mesleki deneyimleri gözlemlemelerini sağlamak üzere kariye buluşmaları gerçekleştirildiğini söyleyen Gülmez, programların yıl boyunca devam edeceğini ve farklı sektörlerden öncü isimlerin öğrenciler ile buluşturulacağını sözlerine ekledi.

Otomotiv Sektörünün Başarılı Temsilcileri Öğrencilerle Mesleki Deneyimlerini Paylaştılar
Programın ilk gününde Beşer Otomotiv Satış Müdürü Cihan Uncu ve İnsan Kaynakları Müdürü Buket Gürhayta, öğrencilere satış, servis ve kariyer yönetimi ile ilgili önemli tavsiyeler vererek kendi tecrübelerini aktardılar. 
Etkinliğin ikinci gününde ise Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yöneticisi Doğan Kumsar, öğrencilerimize CV hazırlama ve mülakat teknikleri konusundaki bilgi ve tecrübelerini aktardı. Kumsar, programın sonunda öğrencilere çevrimiçi bir anket yönelterek en hızlı yanıtlayan öğrenciye sırt çantası hediye etti.

İki gün devam eden etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterildi.