Pamuk primi 1.1 TL oldu

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkardıklarını söyledi.

Gündem 17.10.2020 08:25:57 0
Pamuk primi 1.1 TL oldu

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, İzmir´de düzenlenen Yem Bitkileri Tohum Dağıtım Programına katılarak açıklamalarda bulundu. Bekir Pakdemirli, kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkardıklarını destek ödemeleriyle kilogramın 1,23 liraya çıktığını belirtti.

Pamuk üreticilerinin beklediği haberi açıklayan Bakan Pakdemirli, "Pamuk üreticilerimize müjde... Kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artırarak kilogram başına 1,1 liraya çıkardık. Ayrıca pamuk üreticilerimize, mazot ve gübre desteğiyle birlikte kilogram başına 1,23 lira destek ödeyeceğiz. Hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Bakan Pakdemirli, "Pamuk üretiminde dünyada 6. sırada, verimde ise 3. sıradayız. Son 18 yılda yürüttüğümüz başarılı politikalar ve destekler sayesinde kütlü pamuk verimi, dekarda yüzde 40 artarak 500 kilograma ulaştı. Buradan şunun altını da özellikle çiziyorum. Mazot ve gübre destekleriyle prim destekleri içinde en yüksek destek tutarını pamuk çiftçisine ödüyoruz. Bakanlık olarak her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

 


Anahtar Kelimeler: Pamuk primi oldu