Pamuk fiyatı sadaka gibi yükseltiliyor

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, Çukobirlik pamuk fiyatlarını sadaka gibi yükselttiğini daha önce de olduğu gibi bu rakamın en az 25 bin olması gerektiğini ifade etti.

Gündem 24.10.2023 09:43:00 0
Pamuk fiyatı sadaka gibi yükseltiliyor

Başkan Öter,  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde pamuk hasadı yapılırken çiftçi Çukobirlik’in yaptığı en son zammı da az bulduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“En son aldığımız  bilgilere göre Çukobirlik’in yeni fiyatlarının Beyaz sınıfı 42 randıman 20,00 lira, Çepeli Beyaz Sınıfı 42 randıman 19,60 lira Benekli sınıfı 42 randıman 19,20 lira, Çepeli benekli sınıfı 42 randıman 18,80 lira olarak güncellendiğini öğrendik.

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), 42 randıman Beyaz kütlü pamuk alım fiyatını 20,00 TL/kg olarak yükselttiği bilgisini aldık.

 

Bu rakamlar çiftçimiz için bu fiyat çok az çok yetersiz daha önce de yaptığımız açıklamada olduğu gibi 25 binden aşağısı çiftçiyi kurtarmaz ve çiftçi emeğinin kaybıdır. Çukobirlik pamuk fiyatını sadaka gibi yükseltiyor. 25 ten aşağı çiftçinin emeği kayıptır yetersizdir. Son iki haftada iki sefer pamuk alım fiyatları küçük rakamlarla Çukobirlik tarafından yükseltiliyor bu da yetersiz.”

Ayrıca Son derce düşük verilen mısır alım fiyatlarını da TMO tarafından yükseltilmesi ve en az 7,5 olması gerek aksi halde çiftçi mısır ekemez” dedi.


Anahtar Kelimeler: Pamuk fiyatı sadaka yükseltiliyor