Pastacılık kursuna katılan kadınlara sertifikaları verildi

Mardin Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar sertifikalarını aldı.

Yaşam 24.06.2019 13:24:11 0
Pastacılık kursuna katılan kadınlara sertifikaları verildi

HABER MERKEZİ

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından açılan Pastacılık ve Butik Çikolota kurslarına katılan kadınlardan 16´sı sertifika almaya hak kazandı.

Mardin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan, Pasta ve Butik Çikolota kurslarında başta hijyen ve sanitasyon olmak üzere yaş pastalar, tartlar, tartoletler, sütlü ve şerbetli tatlılar gibi ürünlerin nasıl yapılacağı ve sunulacağı konusunda eğitimler verildi.

Kurslarla güvenlerini kazanan kadınlar, meslek edindirme kursları sayesinde kendi işyerlerini açma ve ekonomik özgürlüklerini kazanma yönünde önemli adımlar atılmış oldu.

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Nergiz Irmak, belediyemizin açtığı kurslar sayesinde, kadınların sosyal hayata aktif katılım sağlayarak özgüven kazandıklarını belirtti.

Irmak, ?Sertifika alan kursiyerlerden bir kısmı kendi işletmelerini kurarak ekonomik özgürlüklerini kazanma yolunda önemli bir adım atmışlardır. Bunun yanında güncel mesleklerden olan blogerlık kapsamında kendi sosyal medya hesaplarından hünerlerini sergileyen kursiyerlerimiz de bulunmaktadır.  Kadının yerinin sadece evi ve evinin mutfağından ibaret olmadığını, mutfak üzerinden toplumsal hayata aktif olarak katılabilineceği bu kurslar sayesinde kanıtlanmıştır? dedi.