Pazarcı esnafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sebze ve meyve

Kızıltepe ilçesinde pazarcı esnafı kendi imkanlarıyla ve hayır severlerin desteğiyle hazırladıkları sebze, meyve poşetleri ve yumurta kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz veriyor.

Yaşam 28.09.2020 08:25:28 0
Pazarcı esnafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sebze ve meyve

Kızıltepe Tepebaşı Mahallesinde cumartesi günleri tezgahını açan pazarcı esnaf ilk önce ürünlerinden bir kısmını ihtiyaç sahibi aileler için ayırıyor.  Bu ürünler Kızıltepe Semt Pazarları Derneğinde toplanıyor.  Ardından domates, biber, patlıcan, soğan, patates ve yumurta gibi ürünler burada paketleniyor.  Daha sonra mahalle muhtarları tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 50 aile gelip bir haftalık ihtiyaçlarını karşılayacak yardım paketini alıyor.

Kızıltepe Semt Pazarları Derneği Başkanı Cemal Akgül,  yeni tip koronavirüs salgını sürecinde, pazarcı esnafı olarak ve hayır severlerden gelen destek sayesinde her hafta iki mahallede ihtiyaç sahiplerine  yardımda bulunduklarını ifade etti. Akgül, ?Ürünlerimiz semt pazarı esnafı olarak ile  sebze hali esnafı olarak ve hayırsever vatandaşlarımızın bize yardımlarından topladığımız paralarla  bir haftalık sebze ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Fakir, muhtaç, ihtiyacı olan insanlara bu ürünleri muhtarlarımız aracılığıyla  tespit edilen ailelere teslim ediyoruz? dedi.

Gelen desteğin artmasıyla daha çok aileye ulaşmak gayretinde olduklarını anlatan Akgül, ?Ürünlerimizin içinde domates, biber, patlıcani salatalık, patates, soğan yumurta gibi işte bir evin bir haftalık  ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde.  Şuanda ürünlerimiz bunlar. İleride hayırsever vatandaşların bize sunacakları, yardım edecekleri miktar kadar paketlerimizi ve ailelerimizi biraz daha ileri götürmek için  geçen hafta 40, bu hafta 50 aileye, önümüzdeki hafta 50- 60 aileye yani geniş çaplı bir şeyler düşünüyoruz.  Elimizden geldiği kadar bu pandemi sürecinde vatandaşlara,  ihtiyaç sahibi insanlara  bu paketleri ulaştırmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

Esnaflara yardıma gelen Selahattin Eyyubi Mahalle muhtarı İzzet Erdem ise  ?Muhtarlar olarak yardıma muhtaç ailelerimizi tespit ediyoruz. Gelip onlara yardım ediyoruz. Yardıma muhtaç insanlarımıza bu paketleri dağıtıyoruz.  Domatestir, patlıcan,  biberdir, soğandır ve yumurtadır. Herkese dağıtıyoruz, Allah hayırlarını kabul etsin? açıklamasını yaptı.

Uygulamadan faydalanan aileler yardımların devam etmesini istiyor.