Peşmerge Konvoyu Kızıltepe`den geçti

Kobani`de IŞİD`le savaşan YPG güçlerine destek vermek amacıyla Türkiye üzerinden Kobani`ye giden Peşmerge konvoyu Kızıltepe`de halkın büyük bir sevinç gösterileri eşliğinde geçti.

Gündem 29.10.2014 14:57:14 0
Peşmerge Konvoyu Kızıltepe`den geçti

Kobani`de IŞİD`le savaşan YPG güçlerine destek vermek amacıyla Türkiye üzerinden Kobani`ye giden Peşmerge konvoyu Habur`dan sonra Silopi, Cizre ve Nusaybin`i geçtikten sonra öğle sdaatlerinde Kızıltepe`ye yetişti.

Kızıltepe halkı tarafından büyük bir çoşku ile karşılanan Peşmerge konvoyu, İpekyolu`ndan (Kızıltepe girişinden  çıkışına kadar)  güçlükle geçebildi.

İpekyolu Caddesi boyunca geçen araç konvoyu halkın oluşturduğu sevinç gösterileri altında Viranşehir`e doğru yoluna devam etti. 

Konvoyun geçiş güzerhahı olan İpekyolu Caddesi üzerinde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan vatandaşlar, konvoyun geçişi sırıasında araçların içerisinde bulunan peşmergeleri zafer işareti, bayrak, flama, slogan ve alkışlarla selamladı. Bazı vatandaşların konvoydaki peşmergelerle birlikte fotoğraf çektirmesi konvoyun ağır ilerlemesine sebep oldu.