Polisten duyarlı vatandaşa plaket

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde Mehmet Tumur, Kızıltepe polisinin hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olun yönündeki uyarılarını dinleyerek kendi sokağına kamera taktırdı.

14.10.2020 10:35:02 0
Polisten duyarlı vatandaşa plaket

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğe Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor. Ekipler vatandaşların bilinçlenmesi için bilgilendirici broşür dağıtmanın yanı sıra Kızıltepe Başak FM´de yayınlar yapıyor. Ekipler ayrıca güvenlik kamerasının hırsızlar üzerinde caydırıcı olacağı için vatandaşların evlerine kamera taktırmasını istiyor.

 

Polisi dinledi sokağına kamera taktı

Polisin bu çağrısına Kızıltepe Dunaysır Mahallesi 664 Sokakta oturan Mehmet Tumur  kayıtsız kalmadı. Tumur, tek katlı evinin bütün cephelerine güvenlik kamerası taktı.  Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri Tumur´un  bu örnek davranışından dolayı Tumur´a bir plaket verdi.

 

Kendi mahallesinin güvenliği için de kamera takdırdığını ifade eden Tumur, ?Başak FM radyomuzdan ilçe emniyet müdürlüğümüz çağrı yapmıştı.  Hırsızlık ve terör için kamera taktırın. Bizde o çağrıları yerine getirdik. Şuan kamera taktırdık. Kendi güvenliğimiz ve komşumuzun güvenliği için. İlk önce kendimizi ve komşumuzu korursak  zaten emniyetimiz 24 saat güvenliğimizi sağlıyor. Biz de örnek olsun diye yaptık. Her zaman huzur istiyoruz? dedi.

Kameranın hırsızlar üzerinde caydırıcı etki yaptığını kaydeden Tumur, ?Adamlar kamerayı gördüğünde o eyleminden, o hırsızlıktan vazgeçiyor. Kayıt altına girdiklerini bildikleri için caydırıcı oluyor. Her olayda kamera polisin de işini kolaylaştırıyor. Biz de destek vermek için kamera taktırdık.? şeklinde konuştu.

/resimler/2020-10/14/1036421318181.jpg