Qoser TV´nin uçurtma festivali büyük ilgi gördü

Kızıltepe´de korona günlerinde sokağa çıkamayan vatandaşlar damlarda uçurtma uçurdu.

Gündem 19.04.2020 09:25:44 0
Qoser TV´nin uçurtma festivali büyük ilgi gördü

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle sokağa çıkamayan vatandaşlar Qoser TV aracılığıyla sosyal medya üzerinden toplanarak ?Hayat dama sığar´ sloganıyla uçurtma etkinliği düzenledi.  Aynı anda uçurulan uçurtmalar gökyüzü semalarında güzel görüntüler oluşturdu.

Kızıltepe´de korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşlar ?Hayat dama sığar´ sloganıyla sosyal medya platformu facebook üzerinden etkileşime geçerek uçurtma etkinliği düzenledi. Evlerinin damlarına çıkan Kızıltepeliler sosyal mesafe kurallarına da dikkat ederek aynı anda yüzlerce uçurtmayı gökyüzüne bıraktı. Yüzlerce rengarenk uçurtma gökyüzünde renk cümbüşü oluşturdu. Korona günlerinde vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.

Çocuğuyla birlikte evinin damında uçurtmasını gökyüzüne bırakan Aydın Yaman, ?Sokağa çıkma kısıtlamasından faydalanarak çatıya çıkıp uçurtma uçuruyoruz. Günümüzü gün edip komşularla beraber uçurtma uçurtuyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek biz de etkinliğe katıldık? dedi.

Etkinlik yine en çok çocukları sevindirdi. Ebeveynleriyle damlara çıkan çocuklar da uçurtmalarını gök yüzünün bağrına bırakmanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca etkinliğe katılan vatandaşlar Qoser TV´ye çektikleri fotoğraf ve videolarını gönderdi. Sayfa adminleri de gönderimleri kendi sayfaları üzerinden paylaştı. Etkinliğe çevre köylerden de katılımın olduğu öğrenildi.

 /resimler/2020-4/19/0928210905383.jpg