Ramazanda halka tatlısına yoğun ilgi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar ramazan ayında iftar sofrasını süsleyen halka tatlısına yoğun ilgi gösteriyor.

Yaşam 29.04.2021 12:27:00 0
Ramazanda halka tatlısına yoğun ilgi

Mardin merkez ve ilçelerinde Ramazan ayında en çok satılan tatlılar başında tulumba ve halka tatlısı geliyor. Sıcağa rağmen halka ve tulumba tatlısı satışlarının arttığını belirten tatlıcı esnafı, tatlının gün boyu aç ve şekersiz kalanların kalori açığını kapattığını belirtiyor.

Halka tatlısının iftarda vatandaşların vazgeçemediği lezzetlerin başında geldiğini aktaran Hakan Karakuş. Yağda kızartılan halka hamurların şerbete bandırılarak servise hazır hale getirildiğini kaydetti. Karakuş, “Tatlımız ramazan ayında daha çok gidiyor. Tatlımız, süt, fıstık, cevizli ve susamlıdır. İftardan önce daha çok rağbet oluyor.” dedi.

Karakuş,"Ramazan ayı bizim için çok bereketli geçiyor. Yılın 11 ayında işlerimiz durgun ama Ramazan ayı geldiğinde işlerimizde hareketlilik oluyor. Elhamdülillah Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Vatandaşlar akşam iftara bir saat kala tatlılarını almaya geliyor.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Ramazanda halka tatlısına yoğun