Rektör İbrahim Özcoşar: Hedefimiz kültür turizmi ihtisas üniversitesi olmak

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, UNESCO Türkiye Milli Komitesi yetkililerinin katılımıyla düzenlenen ?UNESCO-Mardin İstişare Toplantısı?na katılarak bir konuşma yaptı.

Gündem 28.09.2019 09:14:28 0
Rektör İbrahim Özcoşar: Hedefimiz kültür turizmi ihtisas üniversitesi olmak

Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, UNESCO Türkiye Milli Komitesi yetkililerinin katılımıyla düzenlenen ?UNESCO-Mardin İstişare Toplantısı?na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında rektör ve tarihçi kimliğiyle UNESCO´nun Dünya Tarihi Mirası ve Kültürel Yapıyı korumaya yönelik çabalarını takdirle karşıladığı belirten Rektör Özcoşar, Mardin için kültür turizmini öncelikli olarak gördüğünü söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi´nin yeni dönemdeki misyonunun bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma projesi kapsamında bir Kültür Turizmi İhtisas Üniversitesi olmak olduğunun altını çizen Rektör Özcoşar, üniversitelerin bulundukları bölgelerin mevcut durumlarını iyi bir şekilde analiz ederek daha üstün bir performans ortaya koymaları gerektiğini belirtti.

Üniversitenin ve şehrin mevcut potansiyelinin bu hedefi gerçekleştirmeye müsait olduğunu belirten Prof. Özcoşar, Valilik, Belediye, DİKA ve diğer paydaşlarla işbirliği içinde çalışarak bu hedeflere ulaşılabileceğini belirtti.

Mardin´in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girebilmesi için gerek başta Valilik olmak üzere ilde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerek de özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin birlikte sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade eden Rektör Özcoşar, 2023 Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planında İnanç Turizmi Koridorunda ve Gastronomi Turizmi Rotasında yer alan ve aynı zamanda Marka Kültür Kenti olarak gösterilen Mardin´in bu listeye girmesinin, bir hakkın teslim edilmesi olacağını sözlerine ekledi.