Rerktör Özcoşar Hasankeyf Kalesi'ndeki çalışmaları inceledi

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki Hasankeyf Kalesi'nde Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yapılan arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor.

Gündem 17.10.2022 16:59:00 0
Rerktör Özcoşar Hasankeyf Kalesi

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Artukluların ilk kurulduğu yerleşim yeri olan Hasankeyf'i ziyaret edip burada Üniversiteleri koordinesinde yürütülen ve haftasonu da aralıksız devam eden arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Rektör Özcoşar, kazı ekibi başkanı Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekai Erdal'dan çalışmalarla ilgili bilgi alıp kazı ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve aynı zamanda Artukluların ilk kurulduğu bölge olan Hasankeyf'te sürdürdükleri arkeolojik kazı çalışmalarını Hasankeyf Kalesi’nde devam ettirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesine bağlı, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Antropoloji ve Tarih bölümü öğretim üyelerinin de kazı çalışmalarına destek verdiğini söyledi.

Gerçekleştirdikleri arkeolojik kazı çalışmalarıyla tarihe ışık tutacaklarını ifade eden Özcoşar, süreç ile ilgili uzman kazı ekibi ile birlikte kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.