Romanya'dan Mardin'e gelin geldi, açtığı kafeye sadece kadınlar gelebiliyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan  Romanyalı gelin  Cristina Leyla Kaya, sadece kadınların gelebileceği bir kafe açtı.

Gündem 6.01.2022 08:25:00 0
Romanya

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan  Romanyalı gelin  Cristina Leyla Kaya, sadece kadınların gelebileceği bir kafe açtı. mikro kredi girişimcisi olan Cristina, kadınların iş hayatının içerisinde daha çok olması ve kendilerine vakit ayırmaları gerektiğini söylüyor.
Romanya'dan 1997 yılında Kızıltepe'ye gelin gelen Cristina Leyla Kaya, Kürtçe ve Türkçeyi ana dili gibi konuşuyor. Kaya Yenikent Mahallesinde kadınların daha çok vakit geçirebileceği bir kafe açtı. Kafeye erkekler ancak cumartesi ve pazar günleri kendi eşleri ve çocuklarıyla  sabah kahvaltısına gelebiliyor.

Cristina Leyla Kaya, "25 yıl önce Kızıltepe'ye geldim. Romanya'dan Kızıltepelilere gelin olarak geldim. 2007 yılında mikro krediden Canan Hanımla tanıştık. Bayanlara bir ön ayak olduklarını farkettim. Bayanlara özel bir kafe açmaya karar verdim. Kadınların dışarı çıkıp kafeye gelmesi, kendilerine vakit ayırmalarını istiyorum. Hafta içi erkekleri istemiyoruz. Biraz kadınlara öz bir kafe istiyorum. Sadece cumartesi ve pazar günü erkekler aileleriyle gelebilecek. " dedi.

Mikro kredi Kızıltepe Şube Yöneticisi Canan Özçelik ise "Cristina hanım 2007'den beri mikro kredi girişimcimiz. Kendisi çok başarılı bir kadın. Önceleri el işleri yaparak geçimini sürdürüyordu.  Sonra kadınlara has bir kafeterya açtı. Bölge kadınlarının sosyaleşmesi için çok önemliolacağını düşündüğü için bu kafeyi açmaya karar verdi. Biz de mikro kredi olarak kendisine destek olduk. Bu başarısının bütün kadınlarımıza ışık tutmasını temenni ediyoruz. Mikro kredi olarak her zaman kendisinin yanında olacağız." diye konuştu.