Sağlık Bakanı Koca: "Bir vatandaşımızın Corona virüs test sonucu pozitif çıktı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara´da Corona virüste yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Sağlık 11.03.2020 09:40:06 0
Sağlık Bakanı Koca:

Türkiye´de ilk Corona virüs vakasının göründüğünü belirten Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 şüphesiyle tedavi altına alınan bir hastanın yapılan test sonucunun pozitif çıktığını belirtti.

Bakan Koca şöyle konuştu: "Tedbirler hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları engellemek mümkün değil. Bu saate kadar gösterdiğiniz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır. Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde Corona virüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Bu ülkemizde görülen ilk vakadır. Tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım. "

Hastanın kimliği ve hangi şehirde bulunduğu ile ilgili bilgi vermeyen Bakan Koca, "Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir.  (Corona virüs tanısı konulan hasta) Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır." ifadelerini kullandı.

Önemli uyarılarda da bulunan Bakan Koca, "Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım, Bakanlıkça bildirilen Corona virüsten korunma yollarına mutlaka uyalım. Yurt dışından dönenler için 14 kuralı, dönüşlerinde 14 gün kendilerini özellikle izole etmelerini istiyoruz. Büyük çoğunluğumuz için anahtar kelimemiz yine 14´tür. Elleri tam hijyen sağlayacak şekilde yıkamaktan hangi durumda hangi sağlık kuruluşuna başvurulacağı bellidir. Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz Corona virüsle  mücadelesini planladı. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir." şeklinde konuştu.

"Karantinaya alınmış hasta toplumu tehdit etmez"

Bakan Koca, "Corana virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Topyekün risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta bir toplumu tehdit edemez, hepinize teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)