Şahin, Davutoğlu`ndan ek prim desteği istedi

Ankara`da TOBB Genel İstişare toplantısına katılan Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu`na Elektrik sorunu ve ek destekleme primiyle ilgili hazırladığı raporu sundu.

14.10.2014 08:17:27 0
Şahin, Davutoğlu`ndan ek prim desteği istedi

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu`na, Elektrik sorunu ve bölgedeki diğer gelişmelerle ilgili hazırladıkları raporu sunduklarını söyledi.

Ankara`da gerçekleştirilen TOBB İstişare toplantısına katılan hazırladığı raporu Başbakan Davutoğlu`na sunan Mehmet Şahin, Başbakan`dan barış sürecinin devam etmesi gerektiğini de istedi.

Huzursuzluk ortamından en çok bölgenin etkilendiğini belirten Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu`ndan büyük azim ve kararlılıkla, silahların susması, anaların ağlamaması, kardeşliğin, tesis edilmesi için başlatmış olduğu diyalog ve müzakere sürecinin devam etmesi hususunu bir kez daha vurguladıklarını söyledi.

Hazırlanan raporu daha önce Mardin`i ziyaret etmiş olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan`a da taktim ettiklerini hatırlatan Şahin, "Hazırladığımız raporda; çiftçilerimize Enerji için ek destekleme primi verilmesi talebinde bulunduk. Ülkemizi kalkındırmanın yolu hiç şüphe yok ki, üretimden geçiyor. Bu konuda bölgemizde üretime dayalı olarak ter döken ve özellikle tarımsal sulamadan kaynaklı büyük sıkıntılar yaşayan çiftçilerimizin sıkıntılarını dile getirdik. Hükümetimizden bu konuda yapması gereken ek destekler ve düzenlemelere dikkat çekmeye çalıştık" dedi.

Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Masum Özmen ile birlikte Başbakan Davutoğlu`na raporu sunan Mehmet Şahin, Davutoğlu`nun raporu özellikle inceleyeceğini kendisine vurguladığını söyledi.