Sahte Cennet Sessiz Çığlık" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Kızıltepe Belediyesi tarafından uyuşturucu madde bağımlılığını anlatan "Sahte cennet sessiz çığlık" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

17.02.2018 14:33:21 0
Sahte Cennet Sessiz Çığlık

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik sahnelenen tiyatro gösterisi Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Sosyo-kültürel ve ekonomik dışlanmaya maruz kalmış çocuk ve gençlerin psiko sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek olası suça karışma, madde kullanımı, okul eğitimini bırakma gibi tutum ve davranışlardan uzak tutularak kişisel gelişimlerine destek olmak, sosyal ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla iki seanstan oluşan tiyatro oyunu ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla sahnelendi.

Oyunda; Hem Madde bağımlılığını hem de teknoloji bağımlılığına karşı gençleri bilinçlendirmek için sahnelenen oyunda iki farklı aile yapısını anlatıyor. Gerçek olaylardan esinlenerek yazılan tiyatro öğrencilerden büyük bir beğeni alarak Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş´a teşekkürlerini ilettiler.