Sait Kaya´nın videosu youtubede 2 buçuk milyonu geçti

Mardin Kızıltepe´de kızının düğününde oynadığı reyhani oyunuyla sosyal medyada gündem olan ve Karl Marx´a benzetilen halk oyunları hocası Mehmet Sait Kaya, saç ve sakalından dolayı Karl Marx´a benzetildiğini ve videolarının Youtube´de 2 buçuk izlenmeye

Yaşam 6.10.2020 10:50:20 0
Sait Kaya´nın videosu youtubede 2 buçuk milyonu geçti

Kızıltepeli Mehmet Sait Kaya, 20 yıldan daha fazla bir süredir Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi´nde halk oyunları eğitmenliğini yapıyor. Kaya, 2019´da kızı Ceylan´nın düğününde karşılıklı Mardin yöresine ait olan  reyhani adlı halk oyununu oynadı. Bu videoyu sosyal medya hesaplarına yükleyen Kaya gündem oldu. Reyhani videosu Youtube´de 2 buçuk milyon izlenmeyi geçerken Kaya, Alman filozof Karl Marx´a benzetildi.

 

Videosunun gündem olduğunu anlatan Halk Oyunları Eğitmeni Mehmet Sait Kaya  ?Benim çocuklarım yanımda derslerimle büyüdüğü için Mardin´in bütün halk oyunlarını bilirler. Nihayetinde kızımızın düğününde ona kalıcı bir anı bırakmak adına onunla karşılıklı reyhani oynadım baba kız. 1 dakikalık videomuzu sosyal medya hesaplarımızda kullandıktan sonra bütün insanlar paylaşmaya başladı. Aslında şuan 2 buçuk milyon gibi gözüküyor ama tümünde 30 milyonu geçmiş tıklaması var. Bizim için çok büyük bir anı olurken Mardin kültürü adına çok güzel bir tanıtım olmuştur.? dedi.

Saçı ve sakalıyla Alman filozof Karl Marx´a benzetilmekten memnuniyet duyuyan Kaya, ?Ya tabi ki şimdi önlü bir düşünür, ünlü bir filozofa benzetilmek aslında kötü bir şey de değildir. Adamın farklı farklı düşünceleri olabilir. Ne yaptığı benim için önemli değil. Ama şu önemli  ünlü bir düşünüre, ünlü bir filozofa elbette ki kötü bir şey değil, iyi bir şey.  Aslında Mardin kültürü adına da bir nevi alt yapı oldu bizim için.? diye konuştu.

/resimler/2020-10/6/1055589522244.jpg