Sajad Soltanzadeh Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti

İran İslam Cumhuriyeti Baş Konsolosu Sajad Soltanzadeh Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

7.06.2021 16:54:00 0
Sajad Soltanzadeh Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti

Vali Demirtaş, Mardin Valiliği makam odasında İran İslam Cumhuriyeti Baş Konsolosu Sajad Soltanzadeh, Ticaret Ateşesi Mirhadi Mousavi ve Başdanışman Hamid Zamanlou’yu kabul etti.
Samimi bir ortamda sohbet havasında geçen görüşmede ikili fikir alışverişinde bulundu.

2000’li yıllarda İran’a bir ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Vali Demirtaş, ‘’ İki kardeş ülkenin birbirine benzer özellikleri var. Ülkemizin İran ile ticaret hacmi yeterince büyük. Belirlenen hedeflere ulaşma noktasında çalışmalarımız sürüyor. Mardin ilimiz dünyanın en verimli topraklarının olduğu Mezopotamya ovasına sahip. Bu verimli topraklarda elde ettiğimiz ürünleri İran başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesine ihraç ediyoruz. İran İslam Cumhuriyeti Baş Konsolosu Sajad Soltanzadeh beyefendiye ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Baş Konsolosu Sajad Soltanzadeh ise ‘’ Vali Bey bizleri kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. 8 ay kadar önce Erzurum’a geldim. Gelişim pandemi dönemine denk geldiği için yeni yeni sınır illerine ziyaret gerçekleştirebiliyorum. Mardin hakikaten tarihi ve kadim bir kent.  İran’dan Mardin’e kardeş şehir bulmak üzere Sn. Valimden talepte bulunduk. Nezaketinden dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum’’ diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Sajad Soltanzadeh Demirtaş’ Ziyaret