Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi´nde özel bir film gösterimi gerçekleştirildi.

etkinliğe 300´ün üzerinde sinemasever katıldı.

Yaşam 23.09.2019 12:03:47 0
Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi´nde özel bir film gösterimi gerçekleştirildi.

  SABANCI VAKFI´NIN ?DİJİTAL YALNIZLIK? TEMALIDÖRDÜNCÜ KISA FİLM YARIŞMASI´NIN KANAAT ÖNDERİ OSCAR ÖDÜLLÜ BESTECİ LUDOVIC BOURCE OLDU

  LUDOVIC BOURCE MARDİN´DE DÜZENLENEN ÖZEL GÖSTERİMDE GENÇLERE SESLENDİ

     SABANCI VAKFI GENEL MÜDÜRÜ NEVGÜL BİLSEL SAFKAN: ?OSCAR ÖDÜLLÜ BESTECİ LUDOVIC BOURCE´UN MESAJLARI GENÇ SİNEMACILARA İLHAM VERECEK?

Sabancı Vakfı´nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlediği Kısa Film Yarışmasıkapsamında20 Eylül Cuma günü Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi´nde özel bir film gösterimi gerçekleştirildi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, yarışmanın Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan, önceki yıllardaki finalistlerin katılımı ile gerçekleşen ve bugüne kadar ödül alan filmlerin gösterildiği etkinliğe 300´ün üzerinde sinemasever katıldı. 

Mardin´de gerçekleşen gösterimde konuşan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan,?Sabancı Vakfı olarak kurulduğumuz yıldan bu yana kültür sanata destek veriyor ve gençleri teşvik ediyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, her sene olduğu gibi sosyal sorunları farklı ve yaratıcı bir şekilde ele alan genç sinemacıları arıyor. Bu yılki?Dijital Yalnızlık´temasının genç sinemaseverlerin kendilerini ve sanatlarını dile getirmeleri için iyi bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz. İnternetin ve sosyal medyanın hepimizin hayatını ele geçirdiği günümüzde gençlerin giderek dijital bağımlılığa ve yalnızlığa doğru gittiğini görebiliyoruz. Gençlerin sosyal medyadadaha fazla ?like´ almak üzerine kurdukları bu sanal dünyada, teknolojinindoğrukullanımı çok önemli? dedi.

Yarışmanın buyılki kanaat önderininLudovicBource olmasını açıklamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Safkan sözlerine şöyle sürdürdü: ?Oscar ödüllü bestecinin bugün aramıza video mesajı ile katılarak ?Dijital Yalnızlık´ hakkında verdiği mesajların tüm gençlere ve yarışmacılara ilham vereceğine inanıyorum.Bu ilhamı paylaşmak için Mardin´de başladığımız film gösterimleriniönümüzdeki günlerde başka şehirlere ve üniversitelere de taşıyacağız.?

LudovicBource: ?Dijital yalnızlık toplumumuzu kemiren bir olgu?

Sabancı Vakfı 4. Kısa Film Yarışması´nın kanaat önderi, Oscar ödüllü film müziği bestecisi Ludovic Bourceoldu. Fransız besteci, Mardin´de gerçekleşen özel film gösterimine video mesajı ile katılarak, gençlere yarışmaya katılma çağrısı yaptı.Oscar ödüllü besteci LudovicBource, ?Dijitalleşmeyi inkâr etmenin ve kendimizi bu dünyanın dışında tutmanın imkansız olduğu bir dönemden geçiyoruz.

Bu da ne yazık ki dijital yalnızlığı beraberinde getiriyor ve bu yalnızlık gözle görülmese bile her yerde bizi takip ediyor, adeta toplumumuzu kemiren bir olguya dönüşüyor. Kişisel verilerimizi, vicdani değerlerimizi, özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan birçok şeyi elimizden alıyor.Paylaştığımız her şeyi bize karşı kullanan dijitalleşmenin doğurduğu yalnızlık hepimizin içinde. Ancak aslında artık yalnız değiliz, çünkü o (dijital dünya) yaptığımız her şeyi görüyor? dedi.

YarışmanınSanat Yönetmeni Zeynep Atakan da,?Dijitalleşme ile iletişim modelleri yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu yeni iletişim modelleri ile eski ve yerleşik iletişim modelleri değişiyor ve bir anda yörüngelerimiz kalabalıklaşıyor. Ama bu kalabalığın içinde kendinizi yalnız olarak bir klavyenin başında bulabiliyorsunuz. İşte bu yeni durumun artı ve eksi yönlerini bir arada görebilmek ve bunu üretime çevirebilmek çok önemli. Günümüzde bu temanın, bugüne dair önemli referansları filmler yolu ile geleceğe taşımasını hedefliyoruz? dedi.

Başvurular 22 Kasım tarihine kadar devam ediyor

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvurular 22 Kasım 2019´a kadar devam edecek. Yarışmaya başvuracak eserlerin en fazla 5 dakika uzunluğunda olması ve dijital yalnızlık sorununu anlatmaları gerekiyor. Eserler, öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yapacak.

 

Yarışmaya www.kisafilmuzunetki.org adresinden başvurulabiliyor.

 

 

Bilgi için: Meltem Demiryonar ? desiBel Ajans

0530 053 59 71 - meltem.demiryonar@desibelajans.com

 

www.sabancivakfi.org