Savaşın acısını potada hafifletti şimdi milli takımda oynamak istiyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mardin’de basketbol sayesinde hayata tutunan Abdurrahman Melle Husein Türk vatandaşlığına geçip Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı’nda oynamak.

Yaşam 2.12.2020 10:42:00 0
Savaşın acısını potada hafifletti şimdi milli takımda oynamak istiyor

Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği’nde basketbol oynayarak Türkiye’de kendine yeni bir hayat kuran 3 çocuk babası 30 yaşındaki Abdurrahman Melle Husein, 8 yıl önce Suriye’nin Başkenti Şam’dan kaçarak Kızıltepe’ye yerleşti. Basketbolla savaşın acılarını unutmaya çalışan Abdurrahman potada gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanıyor.

Önce Türk vatandaşı statüsü alması gerekiyor

Abdurrahman Melle Husein, pandemiden dolayı o çok sevdiği potadan uzak kalsa da her gün Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği’ne gelerek engelli arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Ülkesindeki iç savaşta bir çok akrabasını da kaybeden engelli sporcu Abdurrahman Melle Husein, “8 sene önce Suriye’den geldim. Basketbol oynuyordum.  Burada basketbola devam etmek istiyorum. Milli takımda da oynamak istiyorum. Ama oynamak için önce vatandaşlık almam gerek.” dedi.

“Türk vatandaşı olsun Türk Milli Takımı gücüne güç katsın”

Abdurrahman Melle Husein’inin çok iyi bir sporcu olduğunu ifade eden  Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği Başkanı İzzettin Akbaba da Husein’in Türk milli takımı için çok faydalı olacağı görüşünde. Akbaba, “Abdurrahman Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği  çatısı altında basketbol oynuyor. Kendisinden çok güzel verim de alıyoruz. Abdurrahman üst performansta oynayan bir sporcumuz. Ama Abdurrahman’ın milli takım seviyesine geçmesini istiyoruz. Türk vatandaşı statüsü aldıktan sonra bize verdiği gücü milli takıma da vermesini istiyoruz. Abdurrahman misafir kimliğiyle geldi. Sonra geçici kuruma statüsünü aldı. Ama Abdurrahman için bunların hiçbiri önemli değil.  Valilik ve bakanlık tarafından Abdurrahman kısa bir sürede Türk vatandaşı statüsünü kazanabilir. Türk vatandaşı olsun Türk Milli Takımı gücüne güç katsın.” şeklinde konuştu.