Savaştan kaçtı resim sevgisinden vazgeçemedi

İbrahim Mardinli 3 yıl önce ailesi ile birlikte Suriye´deki iç savaştan kaçarak Mardin´in Kızıltepe ilçesine yerleşti. İbrahim 5 yaşında başladığı resim çizimini burada da devam ettiriyor. Bir kafede de çalışan genç ressam kafelerin duvarlarına çizdiği r

Yaşam 27.02.2019 11:17:44 0
Savaştan kaçtı resim sevgisinden vazgeçemedi

 SELMAN GÜNEŞ

İbrahim Mardinli 3 yıl önce ailesi ile birlikte Suriye´deki iç savaştan kaçarak Mardin´in Kızıltepe ilçesine yerleşti. İbrahim 5 yaşında başladığı resim çizimini burada da devam ettiriyor.  Bir kafede de çalışan genç ressam kafelerin duvarlarına çizdiği resimlerle de geçimini sağlıyor.

Kara kalem çalışması yapıyor, duvarlara şekiller çiziyor. Bu güzel eserler Suriye´deki iç savaştan kaçarak Kızıltepe´ye yerleşen 18 yaşındaki İbrahim Mardinli´nin hünerli ellerinden çıkıyor.

18 yaşındaki ressam 5 yaşında başladığı resim sevgisini Türkiye´de devam ettirdi. Bir kafede garson olarak çalışan Suriyeli sığınmacı, boş zamanlarında da ücret karşılığında kafelerde duvarların üzerine çeşitli figürler çiziyor.

İbrahim Mardinli, ?Ben 5 yaşında resim çizmeye başladım. 12 yıldır resim çiziyorum. Resim çizimini babamdan öğrendim.  Halen kendisinden destek alıyorum. Resim benim için her şeydir. Resmi çok seviyorum. Bir kahvede çalışıyorum ama bazen iş çıkınca millete ücretle  çiziyorum. Ben mesleğim resimdir. ? dedi.