Savur Yeşilsu doğa güzelliğiyle cezbediyor

Tarihi Dokusuyla küçük Mardin olarak bilinen Savur doğa güzelliği ve Yeşilsu deresiyle, piknik alanlarıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

Yaşam 25.07.2020 08:51:42 0
Savur Yeşilsu doğa güzelliğiyle cezbediyor

Sıcak havanın etkisini gösterdiği Mardin´de vatandaşlar Mardin merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Savur ilçesinde bulunan Yeşilsu piknik alanında serinleyerek vakit geçiriyor.  Yeşil yeşil akan serin suda vatandaşlar zaman zaman  yüzmenin keyfini çıkarıyor. Yeşilsu´ya Diyarbakır gibi çevre illerinin yansıra İstanbul´dan da  ziyaretçiler geliyor.

Aydın, İstanbul ve Diyarbakır´dan ziyaretçiler var

Yeşilsu´ya Aydın Didim´den gelen Nurettin Demirel, ilk defa böyle bir yeri gördüğünü söyleyerek herkesin gelip bu doğa güzelliğini görmesi gerektiğini anlattı. Demirel, ?Gerçekten güzel bir yer ama tanınmayan bir yer. Herkese tercih ederim gelip burayı görmelerini, gezmesini. Bu su, bu yeşillik çok güzel? dedi.

?Doğa Güzelliğine hayran kaldım?

İstanbul´dan gelen Medeni Demirel, Yeşilsu´nun doğa güzelliğine hayran kaldığını ifade ederek, ?Mükemmel bir yer. Çok güzel bir yer. Ailece gelip gezmek için, pikin için on numara yer? şeklinde konuştu.

Diyarbakır Bismil´den gelen İrfan Demirel de ?Burası güzel bir yer, buranın doğa harikasına geldik. Herkese de gelmemelerini tavsiye ediyoruz. Etrafı da gösterebilirsiniz harika bir doğa alanı? diye konuştu.

/resimler/2020-7/25/0901288861236.jpg