Savur’da tarihi hükümet konağı kafeye dönüştürüldü

Mardin’in Savur ilçesinde bulunan 200 yıllık tarihi eski Hükümet Konağı, Kafe-Yemek Evi’ne dönüştürüldü. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Savur Cafe ilçenin hem markası ve hem de sembolü olduğunu söyledi.

Gündem 11.01.2023 23:31:00 0
Savur’da tarihi hükümet konağı kafeye dönüştürüldü

İlçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mardin’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cafe Savur’da gazetecileri ağırlayan Kaymakam Kaya, restoran ve ilçe hakkında bilgi verdi, kayyum olarak yapılan altyapı- üstyapı çalışmalarını anlattı.


Savur’un birçok anlamda ilerleme kat ettiğini söyleyen eden Kaya, eski Hükümet Konağını vatandaşın kullanımına uygun bir cafeye dönüştürdüklerini, böylece ilçenin sosyalleşme alanında önemli eksikliği giderdiklerinin altını çizdi.

Savur’un turizm alanında hak ettiği yerde olmadığını, yapılacak ufak dokunuşlarla, turizmden en iyi şekilde yararlanmayı hedeflediklerini belirten Kaya, bu amaç doğrultusunda hem mahalli hem dünya mutfağı yemeklerine yer verilen Savur Cafe’yi açtıklarını ve çok uygun fiyat ile vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.

Kaya, “200 yıllık tarihi Hükümet Konağı binamız atıl durumda duruyordu. Bizler de burayı değerlendirmek istedik. Kaymakam ve Belediye işbirliği ile hazırladığımız Savur Gastronomi ve Müzik Evi projesi ile GAP idaresinin de maddi desteğiyle Savur Cafe’yi kurduk. Yaklaşık bir yıl süren çalışmanın ardından açılışımızı gerçekleştirerek halkımızın hizmetini sunduk. Finlandiya’dan pizza ustası, Kıbrıs’ tan dünya mutfağına hâkim aşçı getirdik. Burası Savur’un hem markası ve hem de sembolü oldu. 22 Savurlu gencimize istihdam kapısı oldu, ilerleyen günlerde inşallah bu sayı artacaktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın Mardin ziyaretlerinde toplu açılışta bu binamız da bulunuyordu. Savur Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak 16 eserimizin açılışı yapıldı. Bu eserlerin toplam maliyeti 17 milyon TL. Yerli ve yabancı misafirlerimizi buraya bekliyoruz.” dedi.