Selden zarar gören yerler incelendi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde 2 gün önce meydana gelen sel nedeniyle zarar gören yerlerde inceleme yapıldı.

14.05.2018 15:39:32 0
Selden zarar gören yerler incelendi

Mardin´in Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, 2 gün önce aşırı yağışın sele dönüşmesiyle zarar gören Şenyurt (Dirbêsiyê), Eşme (Meskeynter) ve Güneştepe (Gûndkê Hecî Feyzî) mahallelerinde incelemelerde bulunarak, evleri yıkılan ve zarar gören aileleri ziyaret etti.

Mağdur aileleri dinleyerek kendileriyle bir süre sohbet eden Odabaş, sel nedeniyle evleri yıkıldığı için elektrikleri olmayan ve sürekli solunum cihazı kullanan Halil Kılınç´ın elektrik sorununun giderilmesi için Dicle EDAŞ Kızıltepe Müdürü´nü arayarak, talimat verdi.

Odabaş çocuklara oyuncak dağıtırken, Mardinmasa/Kızıltepe ekibi de mağdur ailelere yardım kolileri verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Odabaş, evleri yıkılan ailelerin evlerinin onarılması noktasında kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Odabaş, "2 gün önce aşırı yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde başta Şenyurt olmak üzere bazı köylerimizde hasar oluştu. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek, hal ve hatırlarını sorup, hasarları görmek için yerinde ziyaret ettik. AFAD ekiplerimiz, Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Kızıltepe Belediyesi ekipleri ilk gün yerinde müdahalede bulundular. Özellikle Şenyurt Mahallemizde 3 tane evin ağır hasar gördüğünü gördük, evler eski vaziyetteydi. Belediye ekipleriyle onlara yardımcı oluyoruz. İlk önce o yıkıntıları gidereceğiz. Elektrik sıkıntıları var, gerekli yerlere talimatları verdik. İnşallah evlerin onarımları noktasında kendilerine yardımcı olacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu raporlar en kısa zamanda hazır olacak. Hepsine geçmiş olsun." dedi.

Ziyaretlerde Odabaş´a; Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Özdemir, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Alaaddin Özel, belediye birim müdürleri ve Mardinmasa/Kızıltepe ekibi eşlik etti. (İLKHA)