Seyyar satıcı hatalı basım parasını araba fiyatına veriyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde karpuz çekirdeğini sattığı  sırada eline geçen 200 liranın hatalı basım olduğunu fark eden Hasan Arslan, 200 lirasını bir araba fiyatına satışa sundu.

Yaşam 14.11.2020 09:22:00 0
Seyyar satıcı hatalı basım parasını araba fiyatına veriyor

Kızıltepe Mezopotamya Mahallesi 386’ıncı Sokakta yaşayan 29 yaşındaki 3 çocuk babası Hasan Arslan, yıllardır seyyar satıcılık yapıyor. Karpuz çekirdeğini sokak sokak gezerek satan Arslan, bir gün yine çalışırken bir vatandaş bozdurması için kendisine 200 lira verdi.

Borcunu ödemek için ATM’ye giden Arslan, ATM’nin parayı kabul etmediğini görünce parayı sahte sandı. Elindeki parayı çevresindekilere de  gösteren Arslan, parasında ay yıldızın olmadığından  hatalı basım olduğunu anladı.

Seyyar tezgahtan kurtulmak için elindeki parayı bir araba fiyatına satışa sunan Arslan, koleksiyonculardan gelecek teklifi beklediğini söyledi. Arslan, “Ben mahalle arasında çekirdek satarken bir adam bana 200 lira verdi. Fark etmedim ardından ATM’ye gittim. Birine borcumu gönderdim. 200 lirayı ATM kabul etmedi. Ben gene göndermek istedim gene gitmedi. Baktım banknot eksik veya hatalıdır. Birine gösterdim, ‘kardeşim bu baskı hatası olabilir’ dedi. Biraz araştırdım para sahte değil. Ben de bunu bir televizyon veya kanala atıyım dedi. Koleksiyonerler tarafından ilgi çekiyor. Ben bunu satmak istiyorum. Ben de bir fakir adamım, tablayla (seyyar tezhag) geziyorum. Biri bana bir ev veya araba verirse tabladan da kurtulurum. Belki işlerim de biraz açılır.” dedi.