?Sıfır hata sıfır kaza´ yarışması birincileri altınla ödüllendirildi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) tarafından yaptırılan ?Sıfır hata sıfır kaza´ konulu kompozisyon yarışmasında derece alan 8. Sınıf öğrencileri altın ile ödüllendirildi. MTDF Başkanı şerif Öter, gençlerin trafik kuralları hakanında bilinçlen

Gündem 20.12.2018 12:39:57 0
?Sıfır hata sıfır kaza´ yarışması birincileri altınla ödüllendirildi

SELMAN GÜNEŞ 

Kızıltepe´de MTDF ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa ilçedeki ortaokullarda eğitim gören öğrencilere yönelik ?Sıfır hata sıfır kaza´ konulu bir kompozisyon yarışması düzenlendi. Öğrencilere  trafik kurallarını öğretmek, önemini kavratmak ve yaşamlarına uygulatmak amacıyla hazırlanan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi için bir kolejde program düzenledin.  Programa; İlçe Mille Eğitim Şube Müdürü Muhsin Cesur, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş, MTDF Başkanı şerif Öter, federasyon yöneticileri, okul idarecileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende dereceye giren Akkol Ortaokulu öğrencisi, halil Ferhat Erakuman, Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencisi Havin Badıllı ve 24 Kasım Ortaokulu Narin Abiç´e İlçe Mille Eğitim Şube Müdürü Muhsin Cesur, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş ve MTDF Başkanı şerif Öter tarafından birer çeyrek altın takdim edildi.

 

Programda bir konuşmaya MTDF Başkanı Şerif Öter, ?Öncelikle geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşanılan trafik kazalarına karşı duyarlılıklarını artırmak istiyoruz. Son birkaç yıldır ilçemizde yolların yetersiz olması ve kuralların ihlal edilmesi, kazalar sonucu Hayatlarını kaybeden insanların içerisinde kıyamadığımız yavrularımız da var içerisinde. Biz bu yünden gençlerimizi kazalara karşı bilinçlendirmek istedik. Trafik kurallarını öğrensinler ve o kuralları ile biz büyüklere örnek oldun. Bende öğrenci babasıyım. Çocuklar okulda öğrendiği bir şeyi gelip evde anlattığı zaman bizi çok etkiliyorlar. Onun için çocukların bu yaşta bu kuralları kavramasını biz federasyon olarak benimsedik. Ve böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu yarımayı okullarında uygulayan okullarımıza teşekkür ederim. Çocuklarımıza da teşekkür etmek istiyoruz. Önümüzde yapılacak yarışmalarda çocuklarımıza bu bir teşvik olacak. Gençlerimiz önce kendilerine güvenecek. Kendinize güvendiğiniz zaman başaramayacağınız hiçbir şey olmaz.? açıklamasını yaptı.

Ödül töreninden sonra programa ev sahipliği yapan okul yöneticileri Başkan Öter´e katkılarından dolayı çiçek takdim etti./resimler/2018-12/20/1242538295580.jpg