Sınav Koloji öğrencilerinden kardeş okula yardım

Kızıltepe´de Sınav Koleji öğrencileri, Bağrıbütün Köyü (Demira) İlk ve Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımında bulundu. Kolej öğrencileri, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer ile birlikte yardım malzemelerini öğre

Yaşam 19.12.2018 15:18:44 0
Sınav Koloji öğrencilerinden kardeş okula yardım

HABER SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de bir özel okul ilçeye bağlı Bağrıbütün Köyü İlk ve Ortaokulunu kardeş okul olarak belirledi. Okul yöneticileri ve öğrenciler topladıkları kalem, defter, silgi, oyuncak gibi kırtasiye malzemelerini kgiyecek malzemelerini öğrencilere hediye etmek için köye gitti. Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, İlçe Halk Eğitim merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ,   Mardin Trabzon Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Sınav Koleji Müdürü Abidin Aslan ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Yüzer ve Kolej öğrencileri çocuklara hediyeleri teslim etti.

 

Kolej öğrencilerinin yapmış olduğu duyarlılıktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Yüzer, ?Sınav Kolejimizin Bağrıbütün Köyü okulu ile kardeşlik bağı kurması sebebi ile geldik. Kolej öğrencilerimiz bu köy okulunu kendilerine kardeş okul olarak belirlemiş. Kardeşlerine kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemesi olmak üzere hediye getirdiler. Bizde bu vesile ile okulumuzu ziyarete geldik. Gençlerimizin sosyal sorumluluk projelerine çalışması bizi mutlu ediyor.? dedi.

 

Öğrencilerin eğitimine önem verdiklerini anlatan Sınav Koleji Müdürü Abidin Aslan, ?Köy okulunu kardeş okul yaptık. Bunun için öğrencilerimiz onlara kırtasiye malzemesi, kıyafet ve ayakkabı gibi malzemeleri topladı.  Öğrencilerimiz onlara bu malzemeleri getirip dağıttı. Buradaki çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.? diye konuştu./resimler/2018-12/19/1522002229571.jpg

 

Bağrıbütün Okul Aile Birliği Başkanı ve  MardinTrabzon Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın,  "Öğrencilerin gösterdiği sosyal sorumluluk projesi bizi de memnun etti. İnşallah bu tür programlar devam eder." şeklinde konuştu.

Bağrıbütün Köyü Okulu  Müdürü Vedat Bayram da yapılan yardım için kolej okulu öğrenci ve idarecilerine teşekkür etti.  Bayram 250 öğrencinin yapılan yardımdan faydalandığını belirtti.

 

Program öğrencilerin Kaymakam Yüzer ve katılımcılarla çektikleri hatırı fotoğrafı ile son buldu.