Şino Cevheroğlu Yeni Kızıltepe Spor'un devri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Yeni Kızıltepe Spor Genel Menajeri Şino Cevheroğlu, Sporcuların alacaklarının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğunu söyledi. Cevheroğlu takımın Bursa'da bir kulübe devredildiğini açıladı.

Spor 14.08.2022 13:31:00 0
Şino Cevheroğlu Yeni Kızıltepe Spor

Yeni Kızıltepe Spor Genel Menajeri Şino Cevheroğlu, Sporcuların alacaklarının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğunu söyledi. Cevheroğlu, bu parayı artık ödemeyecek duruma geldiklerini ifade ederek  Yeni Kızıltepe Spor’un yarışmacı haklarını Hekimoğlu Global Connect Travel Bursa Voleybol İhtisas Spor Kulübü’ne devredildiğini belirtti.

Yeni Kızıltepe Spor Genel Menajeri şino Cevheroğlu, takımın Bursa’daki kulübe devri ile ilgili, sporcu alacakları, yapılan harcamalar ve iddialar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye kulübü olmadıklarını, şahıs kulübü  olduklarını ifade eden Şino Cevheroğlu, sadece sponsorların kendisinden hesap sorabileceğini  vurguladı. Kendisine sponsor olmayanların hesap sorma hakkının olmadığını ifade eden Şino Cevheroğlu, Yeni Kızıltepe Spor’un 28 Nisan 2022 tarihinde yarışmacı haklarını  Hekimoğlu Global Connect Travel Bursa Voleybol İhtisas Spor Kulübü’ne devredildiğini söyledi. Yeni Kızıltepe Spor kulübü isminin halen kendilerinde olduğunu söyledi. 

“Kadın amatör takımları nerede?”

Mustafa Yaman dönemindeki amatör takımların akıbetinin niye araştırılmadığını kaydeden Cevheroğlu, “Bu devredilme konusu Kızıltepe’de çok konuşuldu. Kimi 15 milyon TL, kİmi 38 milyon TL’ye devredildi diyor. Ben başka bir şey demek istiyorum. Mustafa Yaman döneminde amatör spor salonların kaç takım vardı.  Süper Lig’de  Kadın Hentbol takımı, kadın voleybol ve kadın basketbol takımı vardı nerede bu takımlar? Niye basın bunları konuşmuyor? Sadece Kızıltepe’nin devri ile ilgili konuşuluyor. Takımın devri ile ile ilgili üzülünce ben de üzülürüm. Farklı ithamlarda bulunuyorlar, üzülmüyorlar bu ithamlar bizi üzüyor. Kadın Basketbol takımını Bodrumspor’a verdiler,  voleybol takımını Gaziantep’e verdiler.  Niye bunlar konuşulmuyor. Mardin Büyükşehir Belediye Başakspor’u Mazıdağ Fosfat’a verdiler. Mardin Fosfat Spor olmadı mı? Sonra Mardinspor yaptılar. Bir ilin takımını ilçeye devrettiler. Niye bunlar konuşulmuyor? Çünkü burası Kızıltepe. İbrahim Bey güzel işler yapsın Şino ve kardeşleri güzel bir şey yapsın onu en tepeden en aşağıya indirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.” Ben Kaymakam Beyin tayinin çıkmasını bekliyordum çünkü kendisi yıpranırdı. Takımın devredilmesinde en çok üzülen insan odur. Ben bir öz evladımı vermiş gibi üzüldüm.” ifadelerini kullandı. 

Cevheroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim ana sponsorumuz olan Kenan Kösen ve Kanan Duyan’ı ziyaret ettim. Durumumu anlattım. ‘Gelecek sezon için biz sana yine yardımcı oluruz’ dediler.  Bu sezonun müzakeresini yaptığımızda bende 50 bin Euro’ya oynayan bir oyuncu başka takıma 110 bin Euro’ya imza attı. Takım kaptanım 300 bin liraya bende oynarken 700 bin liraya imza attı. Bunlar çok ciddi rakamlar. Ben daha bu dönemin borcunu ödemezken gelecek sezonun hesabını nasıl yapayım?”

Belediyeden ne kadar para aktarıldı?

Kızıltepe Belediyesinden sadece 650 bin lira aldıklarını ifade eden Cevheroğlu, “Bazı arkadaşlar oyuncularımızın Kızıltepe Belediyesinde çalıştıklarına dair iddia ortaya attılar.  Şu işaretlediklerim SSK primleridir. Yeni Kızıltepe Spor olarak kendi sigortamızı kendimiz yatırdık.  Oyuncum, antrenörüm ve teknik ekibim belediyede çalışmış olsaydı.  Maaşını ve sigortasını  Kızıltepe Belediyesi ödüyor olacaktı. Bu da asılsız bir iftiradır bunu burda çürüttüm.  Bir yabancı oyuncuyu Kızıltepe’ye getirsem lisans işlemlerine sadece 300 bin lira gidiyor.” şeklinde konuştu.

Kulübün borç durumu

Sporcuların alacaklarının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğunu belirten Cevheroğlu, “Spor yasası var. Şirketlerin takımları borçlandırmamak adına getirilen bir yasa var. Yasada başkan ve yönetiminin seçildiği tarihten itibaren  kulübe yapılan borçlar o yönetime mahsustur. Şimdi yönetici Turgut Cevheroğlu, diğer yöneticiler bizim aile fertleri. Ben kulübün 1 buçuk milyon borcu ödememiş olsaydım kendi altımdaki arabayı mı Kızıltepe için satsaydım. Maalesef çok kapı çaldık.  Sayın kaymakamımızın yanına gittim vali beyden rica edip bu takımı Mardin Büyükşehir Belediyesi yapalım dedik. ‘Kesinlikle istemiyorum’ dedi. Niye biz üvey evlat mıyız? Mardin yapalım işte. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde bana bir tane kalem alınmamış.  ben Süper Lig takımıyım. Galatasaray, Fenerbahçe’yi Kızıltepe’ye getiren adamım. Ben bunu yaptım. Ama elimden tutan olmadı. Kenan Kösen Kenan Duyan ve diğer arkadaşlar ama bu da bir yere kadar.  Maliyetler çok yüksek.” açıklamasını yaptı.