Siyah maske takarak korona virüsüne dikkat çektiler

Mardin´de Koronavirüse önlem olarak insanların maske takmalarını teşvik etmeyi amaçlayan liseli iki arkadaş, siyah maske taktı.Taktıkları maskelerin rengi ve üzerindeki sembollerle dikkatleri kendilerine çekmeyi başaran liseli gençler, çevredeki insanl

Yaşam 21.03.2020 10:13:41 0
Siyah maske takarak korona virüsüne dikkat çektiler

Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi´nde yaşayan Ali Akilli  ve Hüseyin Çolaklı isimli  iki liseli arkadaş, korona virüsün bulaşmasına önlem olarak, maskenin takılmasına yönelik fakındalık hareketi başlattı. Mardin´e alışveriş için geldiğini belirten  Akilli, korona virüse karşı farkındalık oluşturmak için  okul arkadaşı olan  Çolaklı ile beraber  Mardin´de  insanların   korona virüse karşı  bilinçsiz davrandıklarını belirterek  farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Gittikleri yerde insanların kendilerine sürekli baktıklarını söyleyen Akilli,?2 gün önce İstanbul´dan geldim .İstanbul´da virüse yakalanma riski daha fazla olduğu için insanların çoğu maske takıyor. Maske, virüsü tam anlamıyla önlemiyor ama başka insanlara bulaşmasını engelliyor. Bunun bilincinde olarak Mardin´de insanların hızlı bir şekilde yayılan salgın virüs olan korona virüse karşı rahat davranmaları beni rahatsız etti. Ben de arkadaşım Hüseyin ile  beraber insanları  maske takmaya teşvik edecek bir şekilde dikkat çekici siyah maske takmaya karar verdik. Gittiğimiz her yerde  insanların gözleri üzerimizde? dedi.

 

 

İnsanların maskesiz ve eldivensiz  bir şekilde sokağa çıkmamaları  gerektiğine dikkat çeken Çolaklı, ?Bence insanlar maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkmasınlar, tokalaşma ve yakınlaşma olmasın. İnsanlara başta virüsü bulaştırmaya engel olmak için ve onları  teşvik etmek için maskelerimizi taktık ? diye konuştu.

 

 

Türkiye´de Koronavirüs vaka sayısının gün be gün arttığını hatırlatan liseli gençler, virüsün daha fazla bulaşmaması için evde kalınması gerektiğini söyledi.