SMA hastası Fatma Betül şimdi’de depremzede oldu

HABER / SELMAN GÜNEŞ

Gündem 17.02.2023 16:56:00 0
SMA hastası Fatma Betül şimdi’de depremzede oldu

SMA tip 1 ölümcül kas hastası Fatma Betül Anuştekin 2 yıldan beridir boğuştuğu hastalığı yetmezmiş gibi şimdi de Diyarbakır’da yaşanılan deprem nedeniyle evsiz kaldı. Bu zorlu süreçte enfeksiyon kapan Fatma Betül’ün hastanede durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Daha önce Kızıltepe’de din görevlisi olan baba Emrullah Anuştekin kızının hastalığı yetmezmiş gibi şimdi de depremzede olduğunu söyledi. Diyarbakır’da kaldığı evi depremde hasar gördüğü için Fatma Betül Anuştekin, ilk gün bir camide kalarak enfeksiyon kaptı. Ardından bir hayır severin evine yerleştirilen Fatma Betül yüksek enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı.  Kızının durumunun enfeksiyon sebebiyle kritik olduğunu kaydeden Anuştekin kızına uzanacak yardım elini bekliyor.

BABASI KIRGIZİSTAN’DA GÖREVLİ

Görevi nedeniyle Kırgızistan’da kızına binlerce kilometre uzakta olan baba Emrullah Anuştekin, bu zorlu süreçte kızının yanında olamamanın üzüntüsünü de yaşıyor. Kırgızistan’da sürekli elektrik ve internetin kesildiği bir köyde görev yapan acılı baba kızı ile de sürekli uzaktan da olsa iletişim kuramıyor.

Fatma Betül  SMA tip 1 ölümcül kas hastalığı sebebiyle 24 aylık yaşamının 12 ayını yoğun bakımda geçiriyor. 7 cihaza bağlı, trakesi açık ve burnundan hortumla beslenen Fatma Betül’ün annesi diğer iki çocuğuyla birlikte çocuklarına bakmaya çalışıyor.

Baba Emrullaj Anuştekin, “Fatma Betül yaşanan deprem sebebiyle evsiz kalmış ve oradan oraya taşınmaktan enfeksiyon kaparak hastaneye kaldırılmıştır ve durumu kritiktir. Nefes alabilmesi ve yaşayabilmesi için desteklerinize muhtaç bir bebek. Lütfen bebeğimizin çıkmayan sesi olun ve bebeğimizden desteklerinizi esirgemeyin.” dedi.

İlacın fiyatı 1.900.000 dolar, toplanan 412.000 dolar, kalan 1.488.000 dolar https://taplink.cc/smafatmabetul”