Soba patladı, yüzü yandı, hayatı mahvoldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2020 yılında evde yüzüne soba patlayan 26 yaşındaki Mehmet Nafi Özdemir’in eski sağlığına kavuşması için 150 bin lira gerekiyor.

Yaşam 21.09.2021 12:22:00 0
Soba patladı, yüzü yandı, hayatı mahvoldu

Kızıltepe Atatürk Mahallesi 849 Sokak’ta yaşayan tır şoförü 1 çocuk babası 26 yaşındaki Mehmet Nafi Özdemir, 24 Şubat 2020’de evinin salonunda bulunana odun sobasını yakmak isterken gaz sıkışması sonucu soba patladı. Patlamanın etkisiyle ev savaş alanına dönerken Özdemir’in yüzü eli ve kolları yandı.

Diyarbakır’a hastaneye kaldırılan Özdemir, 13 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra buradan Malatya Turgut Özel Hastanesi plastik cerrahi bölümüne sevk edildi. 2 buçuk ay burada da tedavi edilen  Özdemir, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi. Bir yıldan beridir tedavi gören Özdemir, yüzünü kaybettiği gibi işini de kaybetti. Dışarı çıkmaya utanan Özdemir, eve kapandı. Yüzünün eski haline kavuşması için Özdemir’in 150 bin liraya ihtiyacı var.

Özdemir yaşadığı talihsiz olayı şu sözlerle anlattı: “Irak’tan geldim evde sobayı yakacaktım ve soba patladı. Evim ve yüzüm yandı. Diyarbakır’da 13 gün yoğun bakımda kaldım. Malatya’da da 2 buçuk ay tedavi gördüm. Malatya’da yapılan ameliyat sonrası beni Ankara’ya gönderdiler. Yüzümün eski haline gelmesi için 150 bin lira istiyorlar. Eski halime dönmem için estetik olmam gerekiyor. Elimde bir şey yok, param yok, ameliyatımı yapamam. Cumhurbaşkanımızdan, validen hayırseverlerden destek bekliyorum.  Utanıyorum sabah akşam evdeyim. Biri geldiğinde onun karşısına çıkamıyorum. Kimseyle konuşamıyorum, kimseye selam veremiyorum, utanıyorum. Sabah akşam evdeyim.”


Anahtar Kelimeler: patladı yandı hayatı mahvoldu