Söğütlü mahallesi okuluna kavuşuyor

Midyat`ın Söğütlü Mahallesi sakinleri, yıkılıp yerine yenisi yapılan okullarına kavuşuyor.

Gündem 3.11.2014 13:22:45 0
Söğütlü mahallesi okuluna kavuşuyor

Midyat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi sakinleri yıkım ve yeniden yapımı yılan hikâyesine dönen ilkokullarına kavuşmaya gün sayıyor. Söğütlü İlkokulu, Okul Aile Birliği Başkanı Nurettin Aslan, İlke Haber Ajansına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aslan, harabeye dönen okulu yıktırıp yenisini yaptırıncaya kadar çok sıkıntılar çektiklerini ve çalmadıkları kapı bırakmadıklarını, yeni okula kavuşmalarına az bir süre kaldığı için de çok sevinçli olduklarını söyledi.

Eski okulun yıkım süreci hakkında bilgi veren Aslan, “Bir gün toplantıya gittik, kıştı, sınıf büyük, soba sınıfı ısıtmıyor. Baktık damı su akıtıyor ve duvarlarda yarıklar vardı. Bu durumu gereken yerlere bildirdik. Tadilat yapacağız dediler. Biz de okul aile birliği olarak kabul etmedik. Çünkü eski okulun tamirle normal hale gelecek bir tarafı kalmamıştı. Duvarlarda büyük yarıklar vardı. Sıvaları çıkmış tavandan her an çocuklarımızın başına çimento taşları düşme ihtimali vardı. Okul içler acısı durumdaydı kısacası. Yıkılması için dilekçe verdik. Olumsuz yanıt geldi. Bu durumu birkaç defa tekrarladık. En sonunda okulumuz listeye girdi. Yıkılıp yeniden yapılacaktı. Bir süre sonra tekrar listeden çıkarıldığı haberini aldık.” dedi.

Okul listeden çıkarılınca, veliler olarak boykot kararı aldıklarını belirten Aslan, “Dedik ki bu okula çocuklarımızı göndermeyeceğiz. Bir günlük bir boykot yaptık. O gün kaymakam geldi, basın mensupları geldi. Kaymakam bey elinden geleni yapacağı konusunda bize teminat verdi biz de çocukları tekrar okula gönderdik. Sonrasında gerekli bütün siyasi ve bürokratik kişilere ulaştık ve sözler aldık. Başbakana ve Cumhurbaşkanına mektuplar gönderdik. Görüntü CD leri ile beraber milli eğitim bakanlığına mektup yazdık. Başka yerde yapılan okullar yakılırken biz okul için bir sürü mücadele verdik. Seçim sürecindeydik ve seçimleri bile boykot etme kararı almıştık. Bütün bu mücadelemizin sonunda okulumuzu, yıkılıp yapılacaklar listesine aldırmayı başardık. Allah’ a şükür, sonunda yıkım kararı alınıp okul yıkıldı ve gördüğünüz gibi yeni okulun inşasına başlandı.” ifadelerini kullandı.

Okulun normal şartlarda eğitim öğretim yılı başlamadan bitmesi gerektiğini fakat daha bitmediğini söyleyen Aslan, “İnşa süreci henüz tamamlanmadı, araya bazı aksaklıklar girdi. Son aldığımız bilgiye göre 30 Aralık tarihi itibariyle bitecek ve ikinci dönemde çocuklarımız eğitimlerine kendi okullarında devam edecekler. Şu anda başka bir okulda eğitim görüyorlar. Okulumuz 12 derslik kapasiteye sahip olacak. Şu anda sıva aşamasında, sıvası yapılmaya başlandı. İnşallah diğer geri kalan işler de aksamadan yapılıp teslim edilecek.” şeklinde konuştu.