Sokak köpekleri 3 yaşındaki kıza saldırdı

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde sokak köpekleri 3 yaşındaki küçük kıza saldırdı. Küçük kızın imdadına çevredekiler zorla yetişti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan küçük kız ambulansla hastaneye kaldırıldı. Acilde yapılan müdahalenin ardından hayati t

Yaşam 19.05.2019 15:28:34 0
Sokak köpekleri 3 yaşındaki kıza saldırdı

SELMAN GÜNEŞ

Olay saat 11.00´da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Kızıltepe Mezopotamya Mahallesi´nde akranları ile oyun oynamak için dışarı çıkan 3 yaşındaki Rümeysa Kapan, çok sayıda başıboş köpeklerin saldırısına maruz kaldı. Bir anda neye uğradığına şaşıran talihsiz kız kendini köpeklerin içerisinde yerde gördü. Küçük kız kendini kurtarmak için çok çabalasa da kurtulamadı. Küçük kız dakikalarca köpeklerin saldırısına maruz kaldı. Çığlık çığlığa kalan küçük Rümeysa Kapan´ın imdadına çevredekiler koştu. Mahalle sakinleri Rümeysa´yı güçlükle köpeklerin arasından kurtardı. Küçük Rümeysa ihbar üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ambulansıyla Kızıltepe Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Acilde tedavi edilen talihsiz kız yapılan kuduz aşısının ardından taburcu edildi.

 

Hastane çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Reşit Kapan, ?Başıboş köpekler kızımı ısırdı. Mahallede belki 10 tane başıboş köpek var. Bundan daha önce başka çocukları da köpekler ısırmış. Belediyenin bu köpekleri toplamasını istiyoruz. Yani Allah korusun çocuğuma bugün bir şey olsaydı bunun hesabımı kim verecekti?? dedi.

Mahallenin çocukları da bu duruma tepki gösterdi. Sokak köpekleri yüzünden okula gidemediklerini ifade eden çocuklar yetkililerin sokak köpeklerine bir çözüm bulmasını istiyor.