Soluk borusuna şeker takılan çocuğu kurtaran imam daha önce de hayat kurtarmış

İmam Emrullah Anuştekin, daha önce kendi çocuğu ve bir kadının hayatını aynı yöntemle kurtardığını söyledi. Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Anuştekin’e başarı belgesi verdi.

Gündem 26.05.2021 11:29:00 0
Soluk borusuna şeker takılan çocuğu kurtaran imam daha önce de hayat kurtarmış

 

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde Ramazan Bayramı arifesinde bir marketti soluk borusuna şeker takılan çocuğu heimlich manevrası ile kurtaran İmam Emrullah Anuştekin, daha önce kendi çocuğu ve bir kadının hayatını aynı yöntemle kurtardığını söyledi. Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Anuştekin’e başarı belgesi verdi.

Ramazan Bayramı arifesinde ailesiyle Kızıltepe Ceylanpınar Caddesi’nde bir markete gelen 4-5 yaşlarındaki çocuğun soluk borusuna şeker takıldı. Çocuğun bir süre sonra nefes alamadığını farken çevredekiler paniklemeye başladı. Tam o esnafa İmam Emrullah Anuştekin çocuğa heimlich manevrası uygulayarak müdahalede bulundu. Soluk borusundaki şekeri dışarı atan çocuk nefes almaya başladı. Marketin güvenlik kamerası olayı saniye saniye kaydetti.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Emrullah Anuştekin’i makamında kabul ederek kendisine başarı belgesi verdi. Kaymakam Çam, “Hocamızın yapmış olduğu müdahaleyle o çocuğumuzu hayata döndürdü. Hocamızın ilk yardım müdahalesi bizi mutlu etti. Kendisine bugün bir başarı belgesi takdim etmek istedik. Hocamızı tebrik ediyoruz. Hepimizin başına gelebilir. İlk yardımı bilmek ayrı özellikle başımıza geldiğinde uygulayabilmek önemli.” dedi.

Anuş tekin daha önce biri kendi oğlu olmak üzere iki kişinin hayatını bu yöntemle kurtardığını ifade ederek ilk yardım konusunda insanların bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Anuştekin, “Baktım çocuk nefes alamıyor buna heimlich manevrası konusunda tecrübem vardı. Hemen yetiştim ve çocuğu kurtardım. Allah kimsenin başına getirmesin. Ben bunun eğitimini aldım ve merak konusu olduğu için ilk yardım konularını araştırıyorum. Daha önce oğlumu ve üniversite yıllarında bir kadını böyle kurtardım. Bu çocuğu görünce oğlum gözümün önüne geldi. Bu tür ilk yardım konularına önem verilmeli. En küçük müdahale bile bazen hayat kurtarabiliyor.” şeklinde konuştu.