Songur ailesinin 25 yıllık husumeti barışla sonuçlandı

Kızıltepe'nin yerleşik Songur aileleri arasında 25 yıldır süren husumet Kaymakam Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen barış yemeği ile son buldu.

Gündem 11.06.2022 15:02:00 0
Songur ailesinin 25 yıllık husumeti barışla sonuçlandı

Songur aileleri kendileri için düzenlenen barış yemeğinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve kanaat önderleri Davut Dündar ve  Barış Aktivisti AGC Başkanı Cemil Aydoğan katılımıyla aralarındaki kırgınlık sona erdi.

Barışa şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Çam, “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Böyle hayırlı işlerin olması bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Öncelikle bu hayıra vesile olanlara teşekkür ediyorum. Yunus Emre bir şiirinde diyor ki;  Gönül calapın tahtı, calab gönüle baktı, iki cihan bedbahtı, eğer gönül yıktın ise. Calap’dan kasıt Hz. Allah gönül Allah’ın evi. Allah’ın evini yıkmak gönlü yıkmakla eş değerdir. Gönlü yıkmak Allah’ın evini yıkmakla eş değerdir. Gönül yapmak ise bu birliği beraberliği sağlamak, küskünleri barıştırmak. Hadiselerin neticesini güzelliğe neticelendirmek ise bir o kadar önemli bir o kadar kutsal bir vazifedir. Bu güzelliğin ortaya çıkmasında Songur ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bu barışın sağlanmasında büyük emek sağlayan Dündar ailesine de çok teşekkür ediyorum. Duamız ve niyazımız şudur; inşallah bundan sonraki süreçte ilimiz, ilçemiz ve bölgemizde bu tarz üzücü hadiseler cereyan etmez. Var olan hadiseler de inşallah barışla sonuçlanır. Songur ailesine hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Sizi size Allaha emanet ediyorum” dedi.

Tarafların barışması için iki yıldır uğraşan Davut Dündar, "25 yıldır böyle bir olayları vardı. Biz de Dündar ailesi olarak barış için katılım sağladık. Rabbim barışı kısmet etti. Biz de uğraştık rabbim sonuçlandırdı. Yan yana geldiler, çok sevinçli ve  heyecanlıyız. Rabbim Müslümanların arasına hiçbir zaman dargınlık sokmasın" diye konuştu.