Sosyal medyada viral olan Kürt sanatçı Süleyman Hüseyin klip çekti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Süleyman Hüseyin sosyal medyaya yüklediği şarkıyla biranda milyonlara ulaştı. Hüseyin, Yönetmen İbrahim Çelik’in desteğiyle ilk klibini çekti.

Yaşam 3.04.2023 23:09:00 0
Sosyal medyada viral olan Kürt sanatçı Süleyman Hüseyin klip çekti

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında Süleyman Hüseyin ismini duymamak mümkün değil. Kendine has sempatik tavırlarıyla ve sesiyle sosyal medya kullanıcılarını kendine hayran bıraktırıyor.  Kızıltepe’de lise son sınıf öğrencisi olan Süleyman Hüseyin’in instagram hesabında paylaştığı Kürtçe ve Türkçe şarkılarıyla önümüzdeki günlerde de  adından söz ettireceğinden hiç şüphe yok.

Kendi hayat hikâyesini  Mardin gzt’ye anlatan Süleyman Hüseyin, “Benim babam köyde hayvancılıkla uğraşıyor. Benimle birlikte 6 kardeşiz. Daha 10 yaşındayken şarkılar söylemeye başladım. Müzik ile olan bağımı daha o yaşlarda anlamaya başladım ve daha çocuk yaşlarımda darbuka çalmaya başladım. Sürekli Köyünde sürekli şarkılar seslendirmeye başladım ve köyde ismim yayıldı. Okulda öğrencilere ve öğretmenlere de sürekli konserler veriyordum. Kendi kendime şarkı söylüyordum. Ağabeyim bağlama çalıyordu. Ben de onu dinleye dinleye bağlama çalmaya başladım. Ve ağabeyimin de desteğiyle bağlamayı  çalmayı öğrendim.” dedi.

Yönetmen İbrahim Çelik’in desteğiyle ilk klibini çekti

Süleyman Hüseyin sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal medyada paylaştığım videolar tabiri caizse patladı gitti. İşin bu boyuta geleceğini tahmin etmiyordum. İleride çok büyük bir sanatçı olmak istiyorum. Tabi bunun için ciddi desteğe ihtiyacım olduğunu biliyordum. Bu süreçte dayım  Ziya Algül, beni ünü Mardin’den Avrupa’ya ün salmış Yönetmen İbrahim Çelik ile tanıştırdı. İbrahim Çelik yeteneğimin olduğunu söyleyerek destek amacıyla bana bir klip çekme teklifinde bulundu. Ben de kabul ettim. Şuanda  klip çekimimiz bitme aşamasına geldi. Cuma günü “Delalya Ruhayê” adlı  klibimiz Hira Medya YouTube kanalında yayınlanacak. Destekleri için İbrahim Çelik ve ekibine teşekkür ederim.”