SSPE hastası Özcan yardım bekliyor

SSPE hastalığına yakalanan 18 yaşındaki Kızıltepeli Mehmet Özcan'ın tedavisi için ailesi yardım bekliyor.

Yaşam 15.08.2014 08:45:24 0
SSPE hastası Özcan yardım bekliyor

Kızıltepe ilçesinde Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan 18 yaşındaki çocukları Mehmet Özcan’ın iyileşmesi için Özcan ailesi devlet ve Hayırseverlerden yardım bekliyor.

İlçenin Mezopotamya mahallesinde ikamet eden Özcan ailesinin çocuklarının sağlığına kavuşabilmesi için tedavi gerektiğini ancak maddi imkânları olmayan aile bir yardım elinin uzanmasını bekliyor. Daha önceleri taksicilik yapan ve şu anda işsiz olan Baba Mahmut Özcan muhabbet kuşu alıp satarak geçimini sürdürmeye çalışıyor. Anne Selma Özcan oğlunun sağlığına kavuşması için yetkililerden yardım bekliyor.

SSPE hastası Mehmet Özcan’ın Annesi Selma Özcan, oğlunun tedavisi talep ederek şunları söyledi.

“Oğlum Mehmet Özcan’ın kızamık aşısı sonrası SSPE hastalığına yakalandı ve 6 yıldır yatağa mahkûm. Çoluk çocuk hepimiz gece gündüz onunla ilgileniyoruz. Ailenin tümü perişan olduk, ona bir çare arıyoruz. Allah’ın yardımı ile bir yerde bir çare varsa yetkilerden bu konuda yardım eli uzatmalarını istiyoruz.” Dedi.  

Mehmet Özcan’ın Ablası Ayşe Özcan ise “ kardeşim. Kızamık aşısı oldu. 2008’den beri yatağa mahkum oldu. Kızamık aşısı olduğunu söylüyorlardı ama yetersiz dozdan da olduğu söylendi. Tabi biz bir şey bilmiyorduk. Buradaki doktorlarda bize bir şey demedi. Yurt dışındaki doktorlardan bu bilgileri aldık. Zamanla oldu. Artık aşı 4. Sınıfta mı 5. Sınıfta mı vurulmuş bilmiyoruz. Ortaokul son sınıfı bitirdi ve bu hastalığa yakalandı. Götürmediğimiz yer ve Doktor kalmadı. Önce Kızıltepe’de gittik ondan sonra Diyarbakır’a sevk ettiler oradan Ankara’ya sevk ettiler. Ondan sonra tahlil, emar sonucu geldi SSPE olduğu açıklandı. Ondan sonra ilaç verdiler ilaçların hiçbir tesiri yoktu. Sulu yemek vermemizi söylediler. Tam 6 senedir bu durumda. Hasta ilk önce düşüyordu elden kesildi sonra yürümeden kesildi sonra konuşmadan kesildi. Sonra kopmle yatağa bağlı kaldı zaten doktorlar böyle olacağını söylediler.

Biz yeşil kartlıyız. Doktorlara gittik çok yere müracaat ettik. Hiçbir yerden sonuç çıkmadı. 3 aylık maaş birde bakıcı parası alıyoruz. Oda bez ve besin ihtiyacına ya yetiyor yada yetmiyor. Devletten şunu istiyoruz özellikle başbakanımızdan şunu istiyoruz. Bu çocuğun bir tek tedavisi var fizik tedavi hangi hastaneye götürürsek SSPE dedikten sonra hastane geri adım atıyor bize bakmıyor. Bunun ilacı yurt dışında diye biliyoruz. Bunu yurt dışından getirmemiz imkânsızdır. Türkiye ve yurt dışındaki firmaların anlaşıp güneydoğuya getirmesi gerekiyor. Yada sağlık bakanlığına verilmesi gerekiyor ki  bu çocukları iyileşmesi biraz daha kolaylaşsın. Ona da izin yok. Anlaşma yapılmıyormuş. Biz altı kardeşiz hepimiz bunun üstüne düşüyoruz. Babam akrabalar komşular olsun elimizden geleni yapıyoruz. Bu çocuğun fizik tedaviye ihtiyacı var ama hiçbir kurum bunu uygulamıyor. Onu götürmeye durumumuz yok. Mardin Kızıltepe’den Recep Tayip Erdoğan’a sesleniyorum, Cumhurbaşkanımız oldu Başbakanımız da oldu sizden şunu bu hastaya ve buna benzer hastalara yardım talebi olsun ilaç talebi olsun fizik tedavisi olsun elinizden ne gelirse bize yardımcı olursanız size minnettar oluruz.  Buradan Başbakanımıza sesleniyoruz artık gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.

Kardeşim 2008’de okulun son sınıfında koşuda birinci olmuştu ama şimdi yürüyemiyor.” Şeklinde konuştu.