STK Platformundan Kürtçe Öğretmenleri için Hükümete Çağrı

Eğitim 1.09.2014 09:01:10 0
STK Platformundan Kürtçe Öğretmenleri için Hükümete Çağrı

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi atamaları yapılmadığı için dönüşümlü açlık görevine başlayan Mardin Kürdoloji öğretmenlerini ziyarette bulunarak destek verdi.

7 gündür dönüşümlü açlık grevine başlayan Kürdoloji Öğretmenleriyle sohbet edip, bilgi alan Platform yönetimi hükümette seslenerek Kürtçe öğretmenlerin talebi için gerekenin yapılmasını istedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter şöyle dedi.

“ Milli Eğitim Bakanlığınca atamaları yapılmayan yaklaşık bin beş yüz öğretmenimiz bir haftadır dönüşümlü açlık grevine başlamışlar. Bu öğretmenler 4 sene üniversite İki sene Lisans, yüksek lisans olmak üzere 6 sene yüksek tahsil görüp, diğer branş öğretmenlerimiz gibi haklı olarak görev alıp, atama bekliyorlar. Ama ne yazık ki bu konuda milli eğitim bakanlığı kadro açmadığı gibi sözleşmeli olarak ta yerleştirme yapmadığından Kürtçe öğretmen adayları büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Demokratikleşme, açılım ve barış sürecinin en önemli konularından olan Kürtçe eğitim okullarda seçmeli ders olarak başlatıldı. Fakat bu derslere Kürtçe bilen diğer branş öğretmenleri giriyormuş, Bu durum eğitim açısında sağlıklı olmadığı gibi devlete güvenerek Kürdoloji Enstitülerinden mezun olan öğretmenlerin mağduriyetine sebep olmaktadır. Kızıltepe STK Platformu olarak Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz. Eğitim Sistemimizde İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi dersler gerekli ve zorunlu okutulurken bu ülkenin asli sahiplerinden olan Kürtlerin anadil eğitimi Demokratikleşme ve çözüm süreci dahilinde seçmeli ders olarak kararlaştırıldı o zaman bu işin branş uzmanlığını okumuş öğretmenler derslere girmelidir, Tıpkı diğer branş dersleri gibi, umutla devam eden çözüm sürecin samimiyetin ve ciddiyetin gereği olarak Hükümetimizi acilen Kürdoloji mezunları için kadro ve geçici alım konusunda karar almaya çağırıyor ve konuyla ilgili cumhurbaşkanımıza ve hükümetimizin ilgili bakanlıklarına yazılı rapor sunacağımızı ve konun takipçi olacağımızı, ifade ediyoruz,”dedi.

 


Anahtar Kelimeler: