“Su hakkı vaz geçilmez bir yaşam hakkıdır “

Mardin ÇEVDER Başkanı Aslan Başboğa, Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gündem 23.03.2023 09:31:00 0
“Su hakkı vaz geçilmez bir yaşam hakkıdır “

Aslan Mesajında, “Kaynaklarımızı koruyalım, Dünyamıza sahip çıkalım! Geleceğimiz için doğal kaynaklarımızı ısraf etmemeli, su tasarrufu ile doğayı korumalıyız…

Su hakkı vaz geçilmez bir yaşam hakkıdır. Bütün canlıların suya erişimi hakkının dokunulmaz insan haklarından sayılması gerekmektedir.”

Sürdürebilir bir gelecek için suyun değerini bilmemiz gerekir ifadelerine yer veren Mardin ÇEWDER Başkanı Aslan Başboğa mesajında şu açıklamada bulundu, “Her damlası değerli, her damlasında hayat olan suyumuzu tasarruflu kullanmak ve su kaynaklarımızı korumak hepimizin görevidir. Su yaşamdır ve artık her gün azalmaktadır. Boşa akıtmamak ve konforumuza harcamamalıyız.

Sürdürebilir bir gelecek için suyun değerini bilmemiz gerekir. Su varsa hayat var geleceğimiz için suyun değerini bilmemiz gerekmektedir. Su dünyanın her noktasında yaşamı ifade eden bir değerdir. Su kaynaklarımızı, geleceğimizi korumalıyız. Yaşamın kaynağında ve her anında su var!

Dünyamız için suyu idareli, temiz ve verimli kullanmalıyız. Küresel su sorununa karşı su kaynaklarımızın iyi yönetimini ve sürdürebilirliğini sağlamak en öncelikli görevimiz olmalıdır. Gelecekte oluşa bilecek risklere karşı bugünden önlemimizi almamız zorunlu bir hale gelmiştir. Sular boşa akmasın geleceğimiz kurumasın ileride küresel ısınmayla birlikte sorun yaşamak istemiyorsak kullandığımız suları tasarruf ederek kullanmalı ve su kaynaklarımızı kimyasal maddelerle kirletmemeliyiz. DÜNYA SU GÜNÜ KUTLU OLSUN.”


Anahtar Kelimeler: hakkı geçilmez yaşam hakkıdır