Şükrü Karaboğa: Çiftçimizin ucuz maliyetle kaliteli mahsul elde etmesi önceliğimiz olacak

Mardin Artuklu’dan Diyarbakır’a giden  bir otomobil sürücüsü köpeğe çarpmamak için manevra yapınca refüje çarptı. Sürücü hafif şekilde yaralandı.

Politika 28.04.2023 22:50:00 0
Şükrü Karaboğa: Çiftçimizin ucuz maliyetle kaliteli mahsul elde etmesi önceliğimiz olacak

Cumhuriyet Halk Parti Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, “Çiftçimizin ucuz maliyetle kaliteli mahsul elde etmesi önceliğimiz olacak.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mardin Milletvekili Şükrü Karaboğa, saha çalışmalarını sürdürüyor, Bu Kapsamda Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler’i ziyaret eden Şükrü Karaboğa, kendisi de çiftçi olduğu için bölge çiftçisinin sorunlarına vakıf olduğunu söyledi. Çiftçinin çok yüksek elektrik faturaları karşısında ezildiğini vurguladı.

“Çözüme kavuşturulacak ilk konu çiftçimizin artan maliyetleri”

Karaboğa, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler sonucunda iktidara geldiklerinde çiftçilerin de rahat bir nefes alacağını kaydetti. Çiftçiler için yapacakları programları anlatan Karaboğa, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler ile yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları dile getirdi: “Çiftçilerimizin tarımsal problemleri üzerine görüştük. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da  belirttiği üzere çözüme kavuşturulacak ilk konu çiftçimizin artan maliyetlerini gidermektir. Çiftçimizin ucuz maliyetle kaliteli mahsul elde etmesi önceliğimiz olacak. Her köye atanacak olan Ziraat Mühendisleri de kamu görevlisi olarak görevlendirilecek.

Ziraat Odasına CHP’lilerin yaptığı ziyaret ilişkin konuşan CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan ise “Milletvekili Adaylarımız Sn.Mehmet Sait Çelebi, Sn.Şükrü Karaboğa, Sn.Nurettin Kılıç ve İl Yöneticilerimiz ile birlikte Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Sn. Bedirhan Dinler’i ziyarette bulunduk.
Son dönemlerde tarımsal politikaların çiftçilere verdiği zarar ve bunların Türkiye ekonomisine olumsuz etkilerini konuştuk.” açıklamasını yaptı.