Sultan Kösen de Mardin İl Tanıtım Günleri'nde

Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminali alanında düzenlenen Mardin İl Tanıtım Günleri'ne katıldı. Vatandaşlar Kösenle fotoğraf çekinmek için adeta sıraya girdi.

Yaşam 27.01.2024 11:03:00 0
Sultan Kösen de Mardin İl Tanıtım Günleri

Mardin'de yaşayan, 2 metre 51 santimetrelik boyu ile "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, 15 yıldır yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı'nın tanıtımı için İtalya'da etkinliğe katıldıktan sonra ayağının tozuyla Mardin İl Tanıtım Günleri'ne katıldı.
 

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşamını sürdüren, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da 2009`da Guinness Rekorlar Kitabı`na giren Kösen, rekoru 15 yıldır kimseye kaptırmıyor. 

Bugüne kadar katıldığı bir çok etkinlikte ilgi odağı olan Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Mardin İl Tanıtım Günleri'ne katıldı.   Vatandaşlar Kösen ile fotoğraf çekinmek için adeta sıraya girdi. Mardin İl Tanıtım Günleri'ne gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olan Kösen, “Her yerdi ilimizi tanıtmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gittiğim her yerde vatandaşlar bana büyük ilgi gösteriyor. Bu da beni çok mutlu ediyor.” diye konuştu.

 

Mardin İl Tanıtım ve Dayanışma Günlerini Düzenleyen Mardinliler Federasyonu Başkanı Sedat Görür ise; “Sultan Kösen Mardinimiz için büyük değer aramızda olmasından memnunluk duyduk. Umarım Mardin değerlerimize her zaman sahip çıkılır. Bu anlamda düzenlediğimiz bu fuar büyük önem taşımaktadır. Tüm katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: Sultan Kösen Mardin Tanıtım Günleri'