Sumak için yarıştılar

Sumağın korona virüse karşı iyi geldiği iddiaları sosyal medyada yayılmaya başlar başlamaz Mardin´in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar aktar ve baharatçıların yolunu tuttu. Aktarlar önünde yoğunluk oluşturan kişilerin sosyal mesafe uyarılarına uymadığı gör

Gündem 27.03.2020 10:21:29 0
Sumak için yarıştılar

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs Türkiye´de de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sumağın korona virüse karşı etkili olduğu iddiaları sosyal medyada yayılmaya başlayınca Kızıltepe´de vatandaşlar sumak almak için aktar ve baharatçıların yolunu tuttu. Ancak aktarcıların önünde yoğunluk oluşturan vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Gıda dükkanı işleten Şeyhmus Karayağız, sumak satışına ilginin arttığını söyledi. Karayağız, ?İnternetten çıktı korona virüsü için diyorlar. İnternete girmişler birisi anlatmış. Şuanda yok satıyoruz.

Kilosunu 25 TL´den sattıklarını ifade eden bir başka esnaf da satışların çok iyi gittiğini anlattı. Esnaf, ?Allah´a çok şükür çalışıyoruz. Hepsini idare ediyoruz. Yalnız çok kalabalık üzerimize saldırıyorlar. Kızıltepe, Mardin, Cizre Silopi´de doludur. Millet daha yeni uyanmış. Onlara yiyin diyoruz? açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Sumak için yarıştılar