Suriyeli Naile Yusuf tablada yaptığı kebapla ailesini geçindiriyor

Suriye´nin Halep kentinde 11 yıl önce Türkiye´ye sığınan 5 çocuk annesi Naile Yusuf, çocuklarına bakabilmek için Kızıltepe Belediye´sinin kendisine verdiği tablada kebap ve tavuk şiş yaparak geçimini sağlıyor.

Yaşam 5.02.2019 07:59:00 0
Suriyeli Naile Yusuf tablada yaptığı kebapla ailesini geçindiriyor

SELMAN GÜNEŞ

Suriye´nin Halep kentinde 11 yıl önce Türkiye´ye sığınan 5 çocuk annesi  Naile Yusuf, çocuklarına bakabilmek için Kızıltepe Belediye´sinin kendisine verdiği tablada kebap ve tavuk şiş yaparak geçimini sağlıyor.

 Suriye´nin Halep kentinde yaşayan 40 yaşındaki Naile Yusuf eşini kaybettikten sonra Türkiye´ye sığındı. 5 çocuğuna bakabilmek için çeşitli işlerde çalışan Yusuf, belinden ve ayağından rahatsızlanmaya başlayınca kendi işinde çalışmaya karar verdi.  Naile Yusuf, tezgâhta kebap satmaya karar verdi.  Belediye yetkilileri kendisine bir tabla ver. Cefakar anne, Cumhuriyet Meydanı´nda tezgahta tavuk, ciğer şiş ve Adana kebap yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Tezgahta kebap satmanın erkek işi olduğunu söyleyen Naile Yusuf, çocuklarına bakabilmek için dik durduğunu anlattı. Helalinden para kazanarak çocuklarına baktığını ifade ediyor. Az öğrendiği Türkçe ile konuşan Naile Yusuf, ?ben Suriye´den geldim burada kebap, tavuk ve ciğer yapıyorum.  5 tane çocuğum var onlara bakıyorum. Zabıta Büro Amirliği´nin hemen yanında tezgahımı işletiyorum. Belediye bana çok yardımcı oldu. Meydanda çalışmama izin verdiler. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Çarşı esnafı  da Suriyeli annenin yaptığı kebapları afiyetle yediklerini söylüyor ve cefakar anneye sürekli destek verdiklerini anlatıyor. Cumhuriyet Meydanı´da senelerdir fotoğrafçılık yapan İsmail Aydoğan, bundan böyle Suriyeli anneye yardım etmek amacıyla öğle yemeklerini onun tezgahından yiyeceğini vurguladı.