Taco: Sezon başı iyi bir ekip kurulmadı

Kızıltepe 1946 Spor´un tecrübeli futbolcusu Taco Lakaplı Mahmut Kurtay, kendi takımı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor 17.11.2018 08:13:31 0
Taco: Sezon başı iyi bir ekip kurulmadı

Haber Selman Güneş

Kızıltepe´de futbol camiası 1998 yılından beri  Kaptan Taco lakaplı Mahmut Kurtay´ı tanımaya başladı. Taco 3. lig, BAL ve Mardin Amatör Lig´inde bir çok takımda top koşturdu. 39 yaşındaki  tecrübeli futbolcu,  Kızıltepe 1946 Spor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İyi bir ekibin kurulmadığını belirten Taco, yerlilerin oynatılması gerektiğini söyledi.

 

Kızıltepe 1946 Spor için çok büyük bir fedakarlık yaptığını belirten Taco, "Bütün amatörler olsun, 3. lig olsun bir çok takımda top koşturdum. Son senemi hem bir ağabey olarak hem de kaptan olarak Kızıltepe 1946 Spor´da geçiriyorum. Feridun Dündar yeni bir oluşum için şehir dışından getirildi. Biz be bu takıma katkı sunmak için her pozisyonda oynamayı ve gerekirse sah kenarında bir nefer olarak durmayı da bildim.  Sezon başında bana oynayacaksın dediler. Takımımız 25 transfer yaptı. Bu gelen transferlerimiz oynasın diye, başarı gelsin diye saha kenarında durmayı bile kabul ettim. Kızıltepeli olan bir çok yerlimiz kenarda bırakıldı. Bunlar dışarıdan geldi bir sürü para verildi, oynasın denildi. Biz saha kenarında oturmayı takım için, Kızıltepe için kabul ettik. Ben banko oynayan bir futbolcuydum. Egomu tatmin etmek için oynayacağım demedim. Her şeyi Kızıltepe için katlandım. Amaç gençlerin önü açılsın diye. Kızıltepe´nin önü açılsın istedik." dedi.

´YERLİLER OYNATILMALIYDI´

Aldıkları beraberlikler neticesinde şampiyonluk potasından uzaklaştıklarını kaydeden tecrübeli futbolcu, "Sezon başında çok büyük bir umut oldu ama yapılan dış transferlerimiz ile istediğimizi sahaya yansıtamadık. 6 beraberlik aldık ve aldığımız bu beraberlikler bizi şampiyonluk potasından uzaklaştırdı. Yoksa takımımız iyiydi. Yanlışlıklar yapıldı bence. Sezon başında iyi bir ekip kurulmadı. İyi bir ekip kurulmuş olsaydı. Bu yabancılar  arasında en az 4 yerli futbolcu olmalıydı. Bunlar sürekli oynamalıydı. Çünkü amatör lig profesyonel lig gibi değildir. Ben niye oynatılmadım demiyorum. Enes vardı, diğerleri vardı bunlar oynatılmalıydı. Mesela en az 3 adam sahada olmamız lazımdı. Yabancı transferlere ve gençlere yardımcı olurduk. Biz yerliler oynatılmalıydık. Hocaya saygı duyduk, işine karışmadık." açıklamasını yaptı.