Tahsin Aba TKDK Mardin İl Koordinatörlüğüne yeniden atandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğüne Tahsin ABA asaleten atandı.

Gündem 28.03.2020 11:06:39 0
Tahsin Aba TKDK Mardin İl Koordinatörlüğüne yeniden atandı

 

2012 yılında TKDK Mardin Kurucu İl Koordinatörü olarak göreve başlayan ABA, bu görevini 2016 yılına kadar sürdürmüştü. TKDK Başkanlık Makamının teklifi ve Tarım ve Orman Bakanı´nın onayıyla göreve yeniden atanan ABA, 25.03.2020 itibariyle göreve başladı.

Görev süresi boyunca çeşitli konularda yatırımların ilimize kazandırılmasında önemli katkıları olan Tahsin ABA, TKDK Mardin İl Koordinatörlüğünce alınan projeler ve verilen hibe tutarlarıyla 2012-2016 yılları arasında 42 il içerisinde ilk beşte yer almasını sağlamıştır.

Mazıdağı doğumlu olan ABA, liseyi İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesinde, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde tamamlamış, memuriyet hayatına 2003 yılında Kızıltepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak başlamıştır. Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Mühendis olarak; ÇKS ve Tarım Havzaları İl Sistem Sorumlusu, TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğünde Uzman ve Birim Amiri gibi görevlerde bulunduktan sonra 2012 yılında TKDK Mardin İl Koordinatörü olarak atanmıştır. Eğitim ve çalışma hayatı boyunca birçok başarıya imza atan ABA, mesleki ve kurumsal alanda çeşitli yayın ve makaleleri bulunmaktadır. 2016 Yılında hatalı bir işlem sonucu görevden alındıktan sonra Diyarbakır ilinde önceki görev yerlerinde çalışmaya devam etmiştir. İyi derecede İngilizce bilen ABA, evli ve iki çocuk babasıdır.