Tarihi Demir Yolu Güzergahında Ambalaj Atığı Toplama Çalışması Gerçekleştirildi

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Avrupa Atık Azaltım Haftası” için hazırlanan etkinlik takviminin ikinci gününde Tarihi Bağdat Demir Yolu güzergahında ambalaj atığı toplama etkinliği düzenlendi.

Eğitim 29.11.2021 07:08:00 0
Tarihi Demir Yolu Güzergahında Ambalaj Atığı Toplama Çalışması Gerçekleştirildi

Etkinlik; Cumhuriyet İlkokulu önünden başlanarak,  Demir Yolu güzergahı boyunca sürdü. Öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen programda; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Cumhuriyet İlkokulu, Gazi Paşa Ortaokulu, Fırat Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Yol boyunca ambalaj atıklarının toplandığı etkinlikte; çöpler ve ambalaj atıklarının ayrı toplanması ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasının önemi anlatılarak, atıkları ayrıştırma konusunda bilgi verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlik, “Daha Az Atığı Olan Bir Dünya İçin Sende Katıl” sloganı kullanılarak, daha yaşanılabilir ve temiz bir çevre için geri dönüşümün önemine değinildi.