Tarım Fuarı Kapılarını, Rekor Katılımla Kapattı

Mardin'de 8.'si düzenlenen Uluslararası Mardin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı rekor ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapattı.

Gündem 3.11.2022 13:29:00 0
Tarım Fuarı Kapılarını, Rekor Katılımla Kapattı

Mardin'de 8.'si düzenlenen Uluslararası Mardin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı rekor ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapattı. Fuarın Genel Koordinatörü Mehmet Ünal katılan ziyaretçiler, firmalar ile destek veren kurum ve yetkililer için teşekkür mesajı yayınladı.
Bereketli toprakları ile tarım sektörünün önemli ihracat kapılarından biri olan Mardin, yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçi ağırladı.
5 gün süren fuar kapsamında farklı ülkelerden olmak üzere 50 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını dikkat çeken Zümrüt Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Ünal, fuar yönetimi, katılımcıları ve ziyaretcileri olarak emeğin, gayretin nasıl başarıya ulaştığını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.
Sektördeki en son bilgi ve teknolojiyi çiftçi ve vatandaşlarla bir araya getiren en önemli platformda, tarımsal makineler, tohumlar, kimyasallar, gübreler, ham maddeler, makine yan ve ara sanayi, ilaçlama ve kontrol cihazları gibi en son teknolojiye ait yeni ürünler 3 hol ve 6 koridorda sergilendi.
Bölgedeki tüm sektörlerin yapı taşı niteliğinde olan tarım endüstrisine olumlu katkılar sağlayan ve gittikçe ilginin arttığı fuarda bu yıl yabancı ziyaretçi sayısındaki gözle görülür artış, katılımcı firmaların yüzünü güldürdü.
Mardin'deki fuarı 6'ya yakın yabancı ülkeden ziyaretci fuarı gezmek için Mardin'e geldiği bilgisini veren Zümrüt Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Ünal, ”Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırladığımız Fuarımızın ziyaretçi sayısı ise geçen yıla göre yüzde 25 oranında arttırıldı”dedi. 

İhracat Canlanacak
Fuarda Irak ve İran başta olmak üzere Rusya, Hollanda, Tayland ve Ürdün'den alım heyetleri ağırladıklarını dile getiren Ünal, 6 ülkeden yaklaşık 200 kişilik yabancı alım heyetini firmalarla buluşturduklarını, önemli iş bağlantıları kurulduğuna vurgu yaparak, "Fuar yoğun ikili iş görüşmeleri ile ihracata yön verecek iş bağlantıları  sağladı.
6'ya yakın ülkeden  fuarımıza gelen ziyaretçilerimiz; hububat kurutma makineleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, un fabrikaları, hayvancılık tesisleri, güneş enerji sistemleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, drone ilaçlama, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri firmaları ile önemli görüşmeler ve satın alma anlaşmaları gerçekleştirdi. Fuarımızda yeni iş birlikteliklerine imza atılması bizleri de mutlu etti. ”diye konuştu. 
Mardin'i uluslarası düzeyde fuarla tanıştırmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Ünal “Geçtiğimiz yıllara oranla katılan firma sayımız iki katına çıkmış, ziyaretçi sayısına baktığımızda da üç günde geçtiğimiz yılki toplam ziyaretçi sayısını yakalamış durumdayız. Bakanlıklarımızın, Valiliğimizin, Belediyelerimizin, Kaymakamlıklarımızın, odalarımızın, üniversitemizin, çiftçilerimizin, sektör çalışanlarımızın, esnaflarımızın ve basınımızın çabalarıyla artık Mardin'in bir fuara en güzel şekilde ev sahipliği yaptığı görüldü.”dedi.

Mardin'i Fuar Merkezi Yapmak İstiyoruz
Fuarda, çiftçi ile sanayiciyi, ilgi duyanla geliştireni, alanla satanı buluşturduklarını ifade eden Ünal, “Bundan dolayı firma temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Mardin'in fuarlara, festivallere ve diğer organizasyonlara çok hazır olduğunu gördük. Sayın Valimizin ve Genel Sekreterimizin önerisiyle önümüzdeki yıl çeşitli fuarları gerçekleştirmek istiyoruz. Kendisi bu konuda çok tecrübeli. Kendisinin tecrübelerinden yararlanarak, turizmcilerimizin de katılımıyla bir fuar düzenlemek istiyoruz. Mardin'in fuar konusunda eksiği yok fazlası var.” şeklinde konuştu.